
Hvitløkssmør kjenner de fleste av oss til, men har du prøvd blåmuggsmør? Eller sennepssmør? Eller olovensmør?Vel, da kan du glede deg!! Disse smørene er fantastisk gode og vil løfte grillmaten din til nye høyder. Og så er det så enkelt….
Og husk, hvitløkssmør for eksempel, passer til mye annet enn ‘bare’ hvitløksbrød. Legg en skive hvitløkssmør på et stykke grillet kjøtt eller stek noen grønnsaker i den. Ha den over pasta for en rask ‘saus’ eller smør den generøst på en kylling før den helstekes i ovnen. Mulighetene er endeløse..
- Blåmuggsmør – er spesielt godt på grillet stek, men kan også passe til fisk og grønnsaker
- Olivensmør – er godt på kjøtt det og, men kan også brukes i et ostesmørbrød for eksempel. Bland gjerne også med kokt pasta for en superrask middag.
- Sennepssmør – min favoritt, på grillet entrecôte servert med pommes frites for ikke å snakke om at den er fabelaktig god i ostesmørbrød også (sennep og ost vet du..). Prøv gjerne også med lammekoteletter!
Var det noe som fristet?
Husk at hvis du er litt usikker kan du halvere oppskriftene for å teste. Og så kan du alltids dele smørene med andre som en liten sommergave for eksempel.
Kan du gjette hva som er hva?

Oppbevaring
Oppskriftene lager en god porsjon smaksatte smør. Rull de opp til en pølse i plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Pølsene kan oppbevares i kjøleskapet en måneds tid. Skjær av skiver ved behov.
Pølsene kan også oppbevares i frysen opp til 6 måneder om pakket riktig.
Husk å merke med innhold!!

Hei!
Jeg liker å skrive ut oppskrifter som jeg bruker flere ganger; her har jeg prøvd alle unntattt blåmuggostesmøret. 🙂
Men, har jeg oversett ikon/snarvei for å skrive ut? Hittil har jeg kopiert over i et Word dokument?
Hei Pernille
Ja, sorry, jeg har dessverre ikke noe printfunksjon på bloggen 🙂
ina