Hvitløkssmør og andre smaksatte smør – perfekt til grillmaten!

Hvitløkssmør og andre smaksatte smør - perfekt til grillmaten!

Hvitløkssmør kjenner de fleste av oss til, men har du prøvd blåmuggsmør? Eller sennepssmør? Eller olovensmør?Vel, da kan du glede deg!! Disse smørene er fantastisk gode og vil løfte grillmaten din til nye høyder. Og så er det så enkelt….

Og husk, hvitløkssmør for eksempel, passer til mye annet enn ‘bare’ hvitløksbrød. Legg en skive hvitløkssmør på et stykke grillet kjøtt eller stek noen grønnsaker i den. Ha den over pasta for en rask ‘saus’ eller smør den generøst på en kylling før den helstekes i ovnen. Mulighetene er endeløse..

  • Blåmuggsmør – er spesielt godt på grillet stek, men kan også passe til fisk og grønnsaker
  • Olivensmør – er godt på kjøtt det og, men kan også brukes i et ostesmørbrød for eksempel. Bland gjerne også med kokt pasta for en superrask middag.
  • Sennepssmør – min favoritt, på grillet entrecôte servert med pommes frites for ikke å snakke om at den er fabelaktig god i ostesmørbrød også (sennep og ost vet du..). Prøv gjerne også med lammekoteletter!

Var det noe som fristet?

Husk at hvis du er litt usikker kan du halvere oppskriftene for å teste. Og så kan du alltids dele smørene med andre som en liten sommergave for eksempel.

Kan du gjette hva som er hva?

Hvitløkssmør og andre smaksatte smør - perfekt til grillmaten!

Oppbevaring

Oppskriftene lager en god porsjon smaksatte smør. Rull de opp til en pølse i plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Pølsene kan oppbevares i kjøleskapet en måneds tid. Skjær av skiver ved behov.

Pølsene kan også oppbevares i frysen opp til 6 måneder om pakket riktig.

Husk å merke med innhold!!

Hvitløkssmør og andre smaksatte smør - perfekt til grillmaten!

Hvitløkssmør og andre smaksatte smør – perfekt til grillmaten!

ingredienser
Blåmuggsmør
  • 200g smør eller margarin
  • 150g blåmuggost
  • salt, pepper
Hvitløkssmør
  • 200g smør eller margarin
  • 5 finhakkede hvitløksfedd
  • 2 gode håndfull persille, grovhakket
  • saften av en lime eller 1/3 sitron
  • salt, pepper
  • ev. chiliflak og/eller hvitløkskrydder
Olivensmør
  • 200g smør eller margarin
  • 150g svarte kalamata oliven, gjerne smaksatte, uten lake
  • salt, pepper
Sennepssmør
  • 200g smør eller margarin
  • 2 ss sennepspulver
  • 2 ss grov sennep
  • salt, pepper
fremgangsmåte

Blåmuggsmør

Skjær smøret eller margarinen i store terninger og ha opp i en food prosessor. Smuldre blåmuggosten over og sett maskinen i gang. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Tips – jeg brukte Selbu Blå kraftig for å få tydelig smak av blåmuggost.

Blåmuggsmør

Hvitløkssmør

Skjær smøret eller margarinen i store terninger og ha den oppi en food processor sammen med  hvitløk, persille og lime-/sitronsaft. Kjør til det er godt blandet og smak til med krydder.

Hvitløkssmør

Olivensmør

Skjær smøret eller margarinen i terninger og ha oppi en food processor sammen med oliven. Kjør til godt blandet og smak til med salt og pepper.

Olivensmør

Sennepssmør

Skjær smøret eller margarinen i terninger og oppi en food processor sammen med sennepspulver og sennep. Kjør til det er godt blandet og smak til med salt og pepper.

Sennepssmør

Da håper jeg at du er fristet til å prøve noe nytt i sommer!

Kommentarer

  • Reply Pernille 23. juni 2021

    Hei!
    Jeg liker å skrive ut oppskrifter som jeg bruker flere ganger; her har jeg prøvd alle unntattt blåmuggostesmøret. 🙂

    Men, har jeg oversett ikon/snarvei for å skrive ut? Hittil har jeg kopiert over i et Word dokument?

    • Reply Mat På Bordet 30. juni 2021

      Hei Pernille
      Ja, sorry, jeg har dessverre ikke noe printfunksjon på bloggen 🙂
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »