Tomatsalat med mozzarella har fått en ny vri!
Ikke at det trengs, for en enkel tomatsalat med mozzarella er og forblir en klassiker, men det betinger at du har riktig gode, saftige solmodne tomater og en herlig, fersk mozzarella.
Nydelig mozzarella fikk jeg tak i fra Rygge Meieri som ligger i nabolaget her (og som jeg har tenkt å avlegge et besøk innen sommeren er omme) og tomatene jeg fikk tak i var helt ok. Litt pimping måtte til tenkte jeg og etter å ha ristet pinjekjerner i stekepannen bestemte jeg meg også for å steke hvitløk i oljen jeg hadde tenkt å helle over salaten.
To gode tinge kommer nemlig ut av det – nydelig ristet hvitløk og en smaksatt olivenolje.
Litt frisk basilikum (jeg har en busk basilikum som har blomstret, så blomstene ble også strødd på salaten) som jeg har voksende i en potte rett utenfor kjøkkenet og godt med salt og pepper og salaten var en drøm!
Salaten egner seg godt som et måltid i seg selv, gjerne servert med noe godt brød til eller som en forrett for 4. Det er heller ikke noe i veien for å servere dette som tilbehør eller som del av et tapasbord. Bare pass på å lage den i sommer når tomatene er så gode!
Alternativt kan du også lage denne tomatsalaten med mozarella, som er også drabelig god.
Her får tomatene og mozzarella følge av en nydelig, grovhakket pesto og er en noe mer klassisk tilberedning (med en tvist selvfølgelig).
Men prøv gjerne denne varianten med tomatsalat med mozzarella også!
Nyt tomatene mens de er i sesong!
Glad i salater?
Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Du finner den hos ARK (klikk her) og Norli (klikk her) – eller kjøp den direkte fra forlaget her.
Denne salaten var heeelt nydelig, hvitløksoljen løfter denne «vanlige» salaten skikkelig.
Det ser nydelig ut, skal lage denne når jeg får gjester til lunsj i morgen! Men jeg lurer på: skal det være 3 hele hvitløk, eller 3 hvitløksfedd?
3 hvitløksfedd 🙂
hilsen
ina