Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Tomatsalat med mozzarella har fått en ny vri!

Ikke at det trengs, for en enkel tomatsalat med mozzarella er og forblir en klassiker, men det betinger at du har riktig gode, saftige solmodne tomater og en herlig, fersk mozzarella.

Nydelig mozzarella fikk jeg tak i fra Rygge Meieri som ligger i nabolaget her (og som jeg har tenkt å avlegge et besøk innen sommeren er omme) og tomatene jeg fikk tak i var helt ok. Litt pimping måtte til tenkte jeg og etter å ha ristet pinjekjerner i stekepannen bestemte jeg meg også for å steke hvitløk i oljen jeg hadde tenkt å helle over salaten.

To gode tinge kommer nemlig ut av det – nydelig ristet hvitløk og en smaksatt olivenolje.

Litt frisk basilikum (jeg har en busk basilikum som har blomstret, så blomstene ble også strødd på salaten) som jeg har voksende i en potte rett utenfor kjøkkenet og godt med salt og pepper og salaten var en drøm!

Salaten egner seg godt som et måltid i seg selv, gjerne servert med noe godt brød til eller som en forrett for 4. Det er heller ikke noe i veien for å servere dette som tilbehør eller som del av et tapasbord. Bare pass på å lage den i sommer når tomatene er så gode!

Alternativt kan du også lage denne tomatsalaten med mozarella, som er også drabelig god.

Tomat- og mozzarellasalat

Her får tomatene og mozzarella følge av en nydelig, grovhakket pesto og er en noe mer klassisk tilberedning (med en tvist selvfølgelig).

Men prøv gjerne denne varianten med tomatsalat med mozzarella også!

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Nyt tomatene mens de er i sesong!

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner – 2-4 porsjoner

ingredienser
  • 1 god håndfull pinjekjerner
  • 3 hvitløk i fine skiver
  • 3-4 ss god olivenolje
  • 2 store, modne tomater
  • 1 fersk mozzarella
  • 8-10 cherrytomater, gjerne i forskjellige farger
  • frisk basilikum
  • salt, pepper
fremgangsmåte

 

Finn frem en stekepanne og rist pinjekjernene til de er gylne.

Pass godt på de mens de steker, og rist pannen ofte slik at de får jevn farge.

Legg pinjekjerner i en skål. Sett stekepannen over lav varme og hell oppi olivenolje.

Ha hvitløkskivene i oljen og la de steke til de er gylne. Ta de gjerne av varmen litt før de er helt perfekt, de steker gjerne videre i den varme oljen selv om du har tatt pannen fra varmen.

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Skjær de store tomatene i skiver og legg de på et fat.

Hell ca. 2 ss av oljen over tomatene og noen hvitløksskiver. Strø med litt salt og pepper.

Hell laken av mozzarella og riv osten i biter. Fordel over salaten.

Ta noen av pinjekjernene og knus de med bredsiden av en kniv eller undersiden av et glass. Fordel over salaten.

Skjær cherrytomatene i skiver og strø over salaten.  Se så fargerik og fin den blir!

Hell over resten av oljen og hvitløken.

Fordel litt mer knuste pinjekjerner på toppen om du ønsker og fordel frisk basilikum over det hele.

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Litt mer salt og pepper over salaten og den er klar for servering.

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

Legger ved et siste bilde bare for å virkelig overbevise deg om at du bør lage denne salaten!

Tomatsalat med mozzarella, sprøstekt hvitløk og knuste pinjekjerner

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »