One pot kylling og risoni med spinat

One pot kylling og risoni med spinat

Kan jeg friste med one pot kylling med risoni og spinat?

Dette er en super hverdagsmiddag som du kan lage på en halvtimes tid. Kyllingen stekes i pannen slik at den får fin farge og settes så i ovnen for å gjennomstekes. Samme panne brukes da til å steke litt løk og hvitløk før man tilsetter risoni og koker den i hvitvin og kraft før resten av ingrediensene tilsettes.

Risoni (eller Orzo) er pasta formet som ris og kan kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger. Du finner den også ofte i innvandrerbutikker. Risoni betyr «stor ris» på italiensk og det er akkurat det det ser ut som – store riskorn. Bruk den gjerne i supper eller for å lage en form for risotto som her.

Det er ikke noe i veien for å lage en ordentlig risotto her med ris, men ved å erstatte ris med risoni går det dobbelt så fort.

Jeg har valgt å bruke frossen spinat (noe jeg stort sett alltid har i frysen) i denne retten, men bruk gjerne andre grønnsaker om du vil. Erter, brokkoli eller grønnkål eller en blanding passer godt som alternativer for eksempel.

One pot kylling og risoni med spinat

Er du glad i enkle hverdagsmiddager kan jeg også anbefale disse:

One pot kylling og risoni med spinat – 4 porsjoner

Er du opptatt av dyrevelferd? Her kan du lese om hvilke produsenter har best velferd iht. dyrevernalliansen.

ingredienser
  • 500g (2)kyllingbryst
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 250g risoni
  • 150ml hvitvin
  • 350ml kyllingkraft eller -buljong
  • 200g frossen spinat
  • saften av en halv sitron
  • 50g revet parmesan
  • olje til steking
  • salt, pepper, røkt paprika, muskattnøtt
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C

Gni kyllingbrystene inn med litt olje og krydder. Jeg krydret med salt, pepper og røkt paprika, men bruk gjerne det du liker av krydder. Vær gjerne litt raus med krydder, resten av retten er mild i smaken.

Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingbrystene over middelsvarme, 5 minutter på hver side. De skal få fin farge, men rekker ikke å bli gjennomstekt.

Legg kyllingen på et brett eller i en ildfast form og sett i varm ovn. La de stå der til gjennomstekt, 10-15 minutter avhengig av størrelsen. Ta kyllingen ut av ovnen, dekk de til og la de hvile til resten av retten er ferdig.

One pot kylling og risoni med spinat

Ha løken i samme stekepanne som du brukte for å steke kyllingen.

Stek løken til den er myk og litt gjennomsiktig – den skal ikke brunes.

Tilsett hvitløk og stek noen minutter til.

Tilsett risoni og stek til risoni er varm og godt blandet med løk, hvitløk og oljen.

Ha oppi hvitvin. Pannen og innholdet skal være så varm at vinen bruser litt.

La det koke til hvitvinen er fordampet.

Hell oppi kyllingkraften og la det småkoke noen minutter. Rør av og til.

Tilsett frossen spinat og legg på lokk slik at den tiner. Pastaen skal på dette tidspunktet ikke være gjennomkokt og det skal fortsatte være kraft i pannen som ikke er absorbert. Har du for lite kraft, kan du tilsette mer.

Rør den tinte spinaten inn i risonien.

Tilsett parmesan og sitronsaft. Rør sammen og smak til med salt og pepper. Om det er for tørt kan du tilsette mer kraft på dette tidspunktet også.

 

Skjær kyllingen i strimler og legg opp på risonien.

Jeg liker å strø retten med mer parmesan og kverne over litt pepper før servering.

One pot kylling og risoni med spinat

Server gjerne rett fra pannen.

One pot kylling og risoni med spinat

Sett gjerne frem parmesan, sitron og pepper for de som vil smaksette retten mere.

One pot kylling og risoni med spinat

Da er det bare å håpe at det smaker!

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »