Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Karrisuppe på 10 minutter

Karrisuppe på 10 minutter

Karrisuppe lages i en fei. Ja, her snakker vi virkelig rask middag uten at det går på bekostning av smaken.

Løk, hvitløk og ingefær freses i litt olje før krydder og kikerter tilsettes. Når det er godt og varmt og krydderne har fått lov til å godgjøre seg er det oppi med kokosmelk, buljong og hakkede tomater.

La det koke opp, smak til med salt og server. Det er det hele – suppen er klar for servering.

Ønsker du å ta det noen steg videre pynter du suppen med litt ekstra kokosmelk, litt friske urter og en håndfull sprøstekte kikerter (gjerne krydret med karri de og).

Sprøstekte kikerter kan være kjekt å ha i alle tilfeller – de kan gi litt krønsj til salater eller blingser og fungerer utmerket også som en sunn liten snack. Oppbevar de i en tett boks eller bare la de stå på kjøkkenbenken og se de forsvinne.

Bygg gjerne videre på oppskriften. Det er fritt frem for å tilsette andre grønnsaker i suppen – spinat eller grønnkål tenker jeg hadde vært godt. Når det er sagt kan du ha oppi det du har av diverse grønnsaker – suppe er alltid en fin måte å bruke opp litt rester på. Sløyfer du buljongen ender du fort opp med en enkel gryterett som du kan servere med ris eller nudler og gjerne litt chutney.

Karrisuppe på 10 minutter

Er du glad i supper har jeg mange gode oppskrifter på bloggen. Ta en titt på disse for eksempel:

Karrisuppe på 10 minutter – 4 – 6 porsjoner

ingredienser
karri suppe
  • 1 gul løk finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket eller revet
  • ca. 3 cm fersk ingefær, revet
  • 2 boks (400 g) kikerter
  • 1 ss malt karripulver, hot
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 boks (250ml) kokosmelk
  • 1 boks (400 ml) hakkede tomater
  • 250 ml grønnsaksbuljong
  • salt
  • limesaft
sprøstekte kikerter
  • 1 boks (400g) kikerter
  • olivenolje
  • karripulver
garnityr
  • kokosmelk eller yoghurt
  • friske urter - koriander, mynte
  • sprøstekte kikerter
fremgangsmåte

Karrisuppe på 10 minutter

Begynn gjerne med sprøstekte kikerter om du vil pynte suppen med de. Sett ovnen på 200°C. Hell laken av kikertene og skyll de med kaldt vann. Hell kikertene på en bakeplate. Strø med ca. 1 ss olivenolje og krydre med ca. 1 ts karripulver. Bland godt med hendene.

Sett kikertene i varm ovn og la de steke i 30 minutter til de er gylne og sprø.

sprøstekte kikerter

Lag suppen i mens.

Fres løken noen minutter til den er myk .Tilsett hvitløk og ingefær og fres et par minutter til.

Hell laken av kikertene og skyll de raskt i kaldt vann. Ha de oppi kjelen og stek noen minutter.

Ha oppi kokosmelk (hold litt tilbake om du vil pynte suppen med kokosmelk), hakkede tomater og buljong. La det koke opp.

Smak til med salt og limesaft.

Hell suppen i skåler. Pynt med kokosmelk, friske urter og sprøstekte kikerter.

sprøstekte kikerter

Og det er det hele! Superdeilig suppe laget på null komma niks!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »