Enkel kyllingsuppe med ris og grønnsaker- sunt og godt
5 kommentarer
Da jeg var liten, og vi barna var syke, var det kyllingsuppe som gjaldt.
Ikke bare smakte det godt, det varmet, det trøstet og trodde vi på mama, så ble vi også friske av den.
Dette er en slik kyllingsuppe. Den er mild (men spennende) i smaken, enkel å lage og tror du på alt jeg sier/skriver, så blir du også frisk av den.
Neida.
Eller kanskje litt da.
Kroppen trenger næring når den er i kamp mot basilusker, og appetitten er kanskje ikke helt på topp. Men, denne suppen er vanskelig å motstå. Og så har jeg lest et sted at ingefær, hvitløk og gurkemeie er gode ting å få i seg. Også når man ikke er syk.
Så, dette er en suppe du kan gjerne servere og spise uavhengig av helsens tilstand. Den er god og gjør deg godt uansett.
Opprinnelig var det ‘bare’ spinat i suppen. Men, så fant jeg mini paksoi i butikken og måtte ha det med (for ja, jeg elsker paksoi, gjerne stekt med masse hvitløk). Jeg forklarer lenger ned i innlegget hva det er og hvordan den tilberedes. Kjøp den gjerne om du kommer over den (den produseres i Norge) eller bytt det ut med brokkoli eller bare bruk mer spinat.
Lag suppen! Du vil garantert ikke angre på det!!
Var ikke dette ikke akkurat det du var ute etter, kan jeg også anbefale disse oppskriftene:
Enkel kyllingsuppe med ris og grønnsaker- 6-8 porsjoner
ingredienser
600g kyllinglårfilet uten skinn eller ben
olje til steking + noen dråper sesamolje
salt, pepper
1 løk i fine skiver
4 hvitløksfedd i fine skiver
ca. 2cm ingefær, skrelt, i fine skiver
1 ts gurkemeie
200g jasminris, skylt godt
2 l kyllingkraft eller -buljong
250g mini paksoi (se under for tilberedning)
en liten pose (65g) baby spinat
1 -2 lime
fiskesaus (kan sløyfes)
garnityr
lime
knuste peanøtter
friske urter - mynte eller koriander
fremgangsmåte
Dette er mini paksoi i tilfelle du lurte på hva det var.
Denne er produsert i Norge og kan kjøpes i dagligvarebutikker ( jeg kjøpte den på Meny). Den er mild og god i smaken og brukes ofte i asiatiske retter – gjerne wokket. Bladene trenger mindre koketid enn stammen og jeg deler de derfor i to. Stammen skjæres i biter og legges først i suppe, bladene strimles og legges oppi suppen samtidig med spinaten.
Får du ikke tak i paksoi kan du bruke brokkoli for eksempel. Eller bare enda mer spinat. Det lar jeg være opp til deg.
Enkel kyllingsuppe med ris og grønnsaker
Finn frem en stor gryte som du skal lage suppen i.
Ha litt olivenolje i gryta og stek kyllinglårene. De trenger nødvendigvis ikke farge, men bør være gjennomstekt.
Krydre de med litt salt og pepper mens de steker. Jeg liker også å ha noen dråper sesamolje i gryta for litt ekstra smak.
Løft kyllingen ut av gryta og sett til side.
Ha løk, hvitløk og ingefær oppi gryta og stek til myk.
Igjen, så er vi ikke ute etter farge, så stek over middels varme.
La kyllingen avkjøle mens du lager resten av suppen og riv kjøttet i biter etterhvert.
Strø gurkemeie over løken når den er myk og la det steke litt.
Ha oppi risen, bland og stek videre til risen er god og varm.
Ha oppi kyllingkraft eller -buljong og la det koke opp.
Skru ned temperaturen og la det koke en 10 minutters tid til risen er nesten kokt.
Ha oppi paksoi stammen som du har skjært i biter og rør om.
La det koke noen minutter.
Ha oppi kyllingkjøttet og la suppen koke opp igjen.
Ha oppi paksoi bladene og spinaten.
Smak til suppen med limesaft og fiskesaus.
Server suppen i skåler og pynt gjerne med friske urter (koriander eller mynte eller begge), litt lime og knuste peanøtter.
Se så godt!
Dette er kosemat deluxe.
Og om du skulle være syk og får dette servert, ja da håper jeg at den hjelper deg på bedringens vei. ♥
Skal risen kokast før steking og oppvarming?!
Nei, risen skal bare skylles.
Fantastisk suppe! Styrkende med masse smak!
Denne oppskriften var inspirasjonen og grunnen til at jeg lagde meg kyllingsuppe nå i ettermiddag!
Takk, Ina-Janine
så hyggelig å høre Mari!