
Kanelbollebrød – er det brød eller er det kake?
En ting er sikkert – det er dødsgodt!
Dette brødet (ja, vi har bestemt oss for å definere det som brød) er an av favorittene hjemme hos oss.
Ideen om å lage et brød med kanel og rosiner er egentlig overført fra cinnamon raisin bread, et brød jeg har vokst opp med i USA og som min mann senere fikk smaken på i form av cinnamon raisin bagels.
Jeg måtte ikke jobbe så lenge med min familie på å overbevise de om at dette var et godt brød, og lagde etterhvert min egen eltefrie variant.
Det fine med eltefrie varianter er, som du kanskje har skjønt, at du ikke trenger å elte for hånd eller maskin. Deigen bygger nemlig opp sin egen gluten struktur ved at den får mye tid og litt mer væske enn brød som skal eltes.
Fordi den trenger litt tid å heve, kan det være lurt å planlegge litt her. Rør sammen deigen på kvelden og stek brødet neste dag. Eller rør sammen deigen på morgen og stek på kvelden.
Og om du ikke skulle rekke å steke deigen likevel, kan du alltids sette den i kjøleskapet. Der kan den stå et par dager til før du bør steke den.
Oppskriften er hentet fra boken min Eltefri bakst, en bok med 100 oppskrifter på eltefritt brød og sør gjærbakst.
Boken er å få kjøpt i bokhandel og kan også bestilles på nett hos for eksempel Ark.no, Norli.no og direkte fra forlaget.
Lurer du på hva fordelene med eltefri bakst er kan du gjerne lese dette innlegget som jeg skrev på bloggen tidligere.