Ja, og for deg som liker gode, smakfulle middager med enkle ingredienser.
Ikke at det smaker enkelt eller lite spennende – neida, her er det mye som skjer, men med enkle teknikker.
Kyllingen krydres og stekes litt før det settes til side. Så stekes grønnsaker og noen aromater før poteter går oppi og det hele går inn i ovnen.
Etter 20 minutters steketid får potetene følge av flere grønnsaker og kyllingen.
Mens det hele står i ovnen, rører du sammen en enkel saus bestående hovedsaklig av honning og sennep som da heles over det hele 10-15 minutter før alt er ferdigstekt.
Så ja, det er noen skritt involvert her, men når retten først er i ovnen er det i grunnen ganske rett frem.
Og resultatet er nydelig, saftig kylling med smakfulle poteter og grønnsaker og nok med deilig saus.
En middag du kan diske opp med i hverdagen eller servere til gjester.
Håper det frister å prøve!
PS. Liker du ikke eller har ikke bønner kan du erstatte det med andre grønnsaker – brokkoli for eksempel – eller gulrøtter for eksempel….
Synes du det er kjekt med alt i en gryte oppskrifter har jeg flere på lur her på bloggen. Sjekk ut disse for eksempel:
Nydelig -alt i en gryte- kylling med grønnsaker og senneps-/honningsaus! (4-6 porsjoner)
ingredienser
800-900g kyllingbryst
salt, pepper, paprika
olje til steking
2 mellomstor løk, grovhakket
150g sjampinjong i skiver
2 hvitøksfedd, grovhakket
ca. 1 ss finhakket frisk rosmarin (kan erstattes med 1 ts tørket rosmarin)
ca. 500g små poteter
200g grønne bønner
100ml honning
50ml grov sennep
50ml Dijon sennep
1 ts salt
1 ss hvitvin- eller eplesidereddik
fremgangsmåte
Oven temp. 180°C
Bruk gjerne en traktørpanne med lokk. Har du ikke traktørpanne, fungerer en stor stekepanne eller gryte også. Pass på at de tåler å stå i ovnen.
Om kyllingbrystene er store (og det er de gjerne om de har fått gode oppvekstkår) kan de gjerne skjæres i 2.
Krydre kyllingbrystene med salt, pepper og paprika på begge sider.
(Tips: jeg brukte Aleppo pepper i stedet for paprika. Bytt gjerne ut paprika med noe annet – røkt paprika for eksempel – om du ønsker)
Stek kyllingen i litt olivenolje til begge sider har fått litt farge. Gjør dette i omganger slik at ikke du har for mye kylling i pannen samtidig. Sett kyllingen på en tallerken eller fat når den er ferdig. Kyllingen skal ikke gjennomstekes, bare få litt farge.
Ha løken oppi i pannen og tilsett mer olivenolje om nødvendig. Stek noen minutter og ha så oppi soppen.
Stek noen minutter til, rør gjerne av og til, og tilsett så hvitløk og rosmarin. La det steke noen minutter til.
Ha potetene oppi pannen og rør de litt rundt slik at de blir omsvøpet av olje og aromater.
Sett på lokk og sett pannen i ovnen. Stek i 20 minutter.
Mens retten er i ovnen rører du sammen ‘sausen’. Rør sammen honning, sennep, salt og eddik og sett til side.
Ta pannen ut av ovnen og fordel bønnene så godt du kan. Legg kyllingen oppi pannen – lag litt plass til den blant grønnsakene slik at den ikke bare sitter oppå, men ligger delvis nedi alle de andre ingrediensene. Sett på lokk og stek i 10 minutter.
Ta pannen ut av ovnen og hell sausen over kyllingen og resten av ingrediensene.
Sett det hele tilbake i ovnen (denne gangen uten lokk) og stek i 10-15 minutter til kyllingen er helt gjennomstekt.
Og simsalabim så var middagen klar!
Sett gryta rett på bordet og la alle forsyne seg selv.