En alt i en gryte, kyllinggryte med poteter og gulrøtter

En alt i en gryte kyllinggryte!

Alt i en gryte kyllinggryte er perfekt for litt kalde dager. Mild i smaken, lun og god. Enkelt å lage? Selvfølgelig!

Du trenger en stor gryte til dette, gjerne en med litt tykk bunn. En god støpejerns gryte for eksempel. Først skal du steke kyllingen slik at den får litt farge. Etterhvert som den blir ferdig (du må steke den i omganger, fordi det er mye) løfter du den ut og legger på en tallerken.

Når kyllingen er ferdigstekt, steker du løk, purre, hvitløk og gulrøtter. Inn i mellom krydrer du og til slutt har du også i litt mel. Dette vil tykne sausen, og kan sløyfes om du vil heller ha en suppe. Det er viktig at du steker melet, slik at du ikke får melsmak på suppen.

Så heller du oppi kraft eller buljong, legger kyllingen tilbake i gryta og har oppi poteter. Bruk gjerne små poteter slik jeg har gjort eller store kokefaste poteter skjært opp i mindre biter. Nå skal gryta småkoke til potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt. Det tar ca. 20 minutter.

Og da var den digge kyllinggryta ferdig vet du! Klar til å diskes opp i dype skåler og gjerne med noe godt brød til. Hørte jeg eltefritt?

En alt i en gryte kyllinggryte!

Fristet ikke denne gryteretten? Ta en titt på disse

En alt i en gryte kyllinggryte! – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • ca. 800g kyllinglår, uten skinn og ben
  • 1 løk, finhakket
  • 4 selleristenger i fine skiver
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 purre i fine skiver
  • 2 ss hvetemel
  • 1 liter kyllingkraft eller -buljong
  • 1-2 kvister timian
  • 3-4 gulrøtter i 2-3 cm biter
  • ca. 1 kg små poteter
  • olje til steking
  • salt, pepper
fremgangsmåte

En alt i en gryte, kyllinggryte med poteter og gulrøtter

Finn frem en stor gryte (ca. 4 liter), gjerne med en tykk bunn.

Ha litt olje i gryta og stek kyllingen i omganger.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og legg den over på en tallerken etterhvert som den blir ferdig.

Den trenger ikke å være gjennomstekt, tenk bare på farge.

Stek så løk og selleri i gryta. Tilsett litt mer olje om det behøves.

Når løken er myk kan du ha purre og hvitløk oppi. Stek til purren er myk.

Strø hvetemel over det hele og stek noen minutter til.

Hell kraft/buljong oppi mens du rører.

Ha timian, gulrøtter, kylling og poteter oppi gryta og la det koke opp.

Skru ned varmen og la det småkoke ca. 20 minutter til potetene er møre.

Fisk ut timian kvisten og smak til med salt og pepper.

Kyllinggryta er klar for servering! Pynt gjerne med litt persille om du vil.

En alt i en gryte, kyllinggryte med poteter og gulrøtter

 

 

Kommentarer

  • Reply Mette Meyer 9. april 2022

    Denne lager jeg om og om igjen. Alltid godt mottatt. Enkelt og kjempe god

  • Reply Kim Andreas Bratland 26. februar 2022

    Hei!!
    Digger bloggen din ❤️❤️.
    Lagde denne kyllingretten i dag ! Herregud for en smak!!! Jeg tok meg dog 7 timer til å lage egen kraft; verdt bryet .

    MEN: gryten min ble vesentlig mer grumsete enn din… hvorfor tror du??

    • Reply Mat På Bordet 27. februar 2022

      Hei Kim
      Så hyggelig at du digger bloggen – takk!
      Tenker at dette ble enda bedre med egen kraft – bravo!
      Vanskelig å se hvorfor ditt ble mer grumsete. Var kraften klar når du tilsatte den? Var grønnsakene helt rene? Ellers kan det være kyllingen sin skyld. Litt usikker her altså.
      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »