
Alt i en gryte kyllinggryte er perfekt for litt kalde dager. Mild i smaken, lun og god. Enkelt å lage? Selvfølgelig!
Du trenger en stor gryte til dette, gjerne en med litt tykk bunn. En god støpejerns gryte for eksempel. Først skal du steke kyllingen slik at den får litt farge. Etterhvert som den blir ferdig (du må steke den i omganger, fordi det er mye) løfter du den ut og legger på en tallerken.
Når kyllingen er ferdigstekt, steker du løk, purre, hvitløk og gulrøtter. Inn i mellom krydrer du og til slutt har du også i litt mel. Dette vil tykne sausen, og kan sløyfes om du vil heller ha en suppe. Det er viktig at du steker melet, slik at du ikke får melsmak på suppen.
Så heller du oppi kraft eller buljong, legger kyllingen tilbake i gryta og har oppi poteter. Bruk gjerne små poteter slik jeg har gjort eller store kokefaste poteter skjært opp i mindre biter. Nå skal gryta småkoke til potetene er møre og kyllingen er gjennomstekt. Det tar ca. 20 minutter.
Og da var den digge kyllinggryta ferdig vet du! Klar til å diskes opp i dype skåler og gjerne med noe godt brød til. Hørte jeg eltefritt?

Fristet ikke denne gryteretten? Ta en titt på disse
- gryterett med kylling og chorizo
- one pot lammegryte
- linsegryte med kikerter og spinat
- lapskaus
- pølsegryte med bønner
Denne lager jeg om og om igjen. Alltid godt mottatt. Enkelt og kjempe god
Hei!!
Digger bloggen din ❤️❤️.
Lagde denne kyllingretten i dag ! Herregud for en smak!!! Jeg tok meg dog 7 timer til å lage egen kraft; verdt bryet .
MEN: gryten min ble vesentlig mer grumsete enn din… hvorfor tror du??
Hei Kim
Så hyggelig at du digger bloggen – takk!
Tenker at dette ble enda bedre med egen kraft – bravo!
Vanskelig å se hvorfor ditt ble mer grumsete. Var kraften klar når du tilsatte den? Var grønnsakene helt rene? Ellers kan det være kyllingen sin skyld. Litt usikker her altså.
ina