Babka med syltetøy – en form for flettebakst som jeg har stekt i panne – er det jeg endte opp med å lage etter en spørrerunde på Instagram.
Der kom det mange gode forslag og siden jeg hadde satt en dobbeldeig bakte jeg to ting. En babka med syltetøy og noen fantastisk gode boller med sjokolade og korinter (til overs fra julebaksten).
Det er mange geniale ting med eltefri bakst, ikke minst at du kan oppbevare den kjølig noen dager. Det gir deg litt tid å finne ut av hva du egentlig vil bake om du ikke har funnet ut av det allerede.
Noen vil argumentere at det mest geniale er at du kun trenger å røre sammen deigen ( i stedet for å elte den for hånd og maskin). Bare det gjør at den er utrolig enkel og rask å lage.
Om du ikke har fått det med deg allerede, har jeg skrevet en bok om eltefri bakst. Der finner du oppskrifter på brød og søt gjærbakst laget etter den eltefrie metoden. Boken anbefales og du kan kjøpe og lese om hva andre synes om den her.
Etter å ha lest alle forslagene på Instagram endte jeg opp med å se hav jeg allerede hadde. Det er jo ikke bare i kjøleskapet at man ender opp med litt av hvert vet du…
Der fant jeg et glass med kirsebærsyltetøy og det fikk med til å tenke på å lage en babka. Med kirsebærsyltetøyet som fyll i stedet for sjokolade. Og siden jeg synes det er litt mer stas med en rund kake, bestemte jeg meg for å steke den i en panne i stedet for i en brødform.
Resultatet ble jeg veldig fornøyd med. Litt melis strødd på toppen gjorde susen – litt søtt mot det litt syrlige kirsebærsyltetøyet. Om du vil ha det enda søtere kan du også røre sammen en enkel melisglasur og dekke kaken med den.
Sjekk gjerne ut disse to oppskriften på babka har på bloggen også:
PS. dette er ikke eltefrie varianter, men bytt gjerne ut deigen med denne eltefrie deigen om du ønsker.