En stoooor sjokoladecookie i stekepanne er rett og slett stas å diske opp med. Like imponerende hver gang!
Jeg foretrekker å steke i stekepanne fremfor en rund kakeform, men det er så klart fullt ut mulig det og. Og skal vi gå den veien, så må selvsagt ikke formen være rund. Den kan også være firkantet.
Husk dog at hvis du bruker større eller mindre stekepanne eller form så må du se steketiden an. Større form gir mer plass og derfor vil den trenge mindre tid i stekeovnen. Bruker du mindre form, må du belage deg på lengre steketid.
Når det gjelder steketid, så er jo også det en smaks sak. Noen liker sine cookies litt understekt i midten, andre liker den godt stekt. På bildet ser du hvor godt stekt min cookie ble etter 30 minutter i ovnen.
Jeg har sjokoladebiter, hasselnøtter og mini marshmallows i min cookie. Valget er ganske tilfeldig, med unntak av sjokoladen. Ristede hasselnøtter hadde jeg til overs fra da jeg bakte blonides. Og mini marshmallows har jeg fortsatt igjen fra den gangen jeg bakte kake for å feie 100’000 følgere på Instagram (ja, de holder lenge….).
Marshmallows smelter i cookie’en under steking – litt usikker på om de tilførte noe eller ikke. Med andre ord så er det ikke noe stort savn om de ikke er med. Sjokoladebiter derimot er alltid godt og for oss som tåler (og liker nøtter) så bringer de både krønsj og smak. Når det er sagt så er det heller ikke noe problem å sløyfe nøtter – fyll gjerne på med mer sjokolade som kompensasjon.
Her ser du hvor godt stekt cookie’en er etter 30 minutter steking. Sprø og vel stekt i kantene og litt kake-aktig i midten. Spiser den mens den fortsatt er lun er sjokoladebitene fortsatt varme og smeltet.