En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne er rett og slett stas å diske opp med. Like imponerende hver gang!

Jeg foretrekker å steke i stekepanne fremfor en rund kakeform, men det er så klart fullt ut mulig det og. Og skal vi gå den veien, så må selvsagt ikke formen være rund. Den kan også være firkantet.

Husk dog at hvis du bruker større eller mindre stekepanne eller form så må du se steketiden an. Større form gir mer plass og derfor vil den trenge mindre tid i stekeovnen. Bruker du mindre form, må du belage deg på lengre steketid.

Når det gjelder steketid, så er jo også det en smaks sak. Noen liker sine cookies litt understekt i midten, andre liker den godt stekt. På bildet ser du hvor godt stekt min cookie ble etter 30 minutter i ovnen.

Jeg har sjokoladebiter, hasselnøtter og mini marshmallows i min cookie. Valget er ganske tilfeldig, med unntak av sjokoladen. Ristede hasselnøtter hadde jeg til overs fra da jeg bakte blonides. Og mini marshmallows har jeg fortsatt igjen fra den gangen jeg bakte kake for å feie 100’000 følgere på Instagram (ja, de holder lenge….).

Marshmallows smelter i cookie’en under steking – litt usikker på om de tilførte noe eller ikke. Med andre ord så er det ikke noe stort savn om de ikke er med. Sjokoladebiter derimot er alltid godt og for oss som tåler (og liker nøtter) så bringer de både krønsj og smak. Når det er sagt så er det heller ikke noe problem å sløyfe nøtter – fyll gjerne på med mer sjokolade som kompensasjon.

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

Her ser du hvor godt stekt cookie’en er etter 30 minutter steking. Sprø og vel stekt i kantene og litt kake-aktig i midten. Spiser den mens den fortsatt er lun er sjokoladebitene fortsatt varme og smeltet.

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

ingredienser
  • 150g smør eller margarin
  • 100g brun sukker (farin)
  • 100g sukker
  • 2 egg
  • 250g hvetemel
  • 50g kakao
  • 1/2 ts natron
  • 100g grovhakket sjokolade
  • 100g grovhakket nøtter
  • 50g mini marshmallow
  • flaksalt (til dryssing)
fremgangsmåte

Ovn temp 180°C

En stekepanne (gjerne støpejern), smurt, diam. 22cm

Smelt smør/margarin i en kjele. Du skal lage hele røren i denne kjelen, så ikke velg den minste som du har.

Ta kjelen av varmen og rør inn sukkeret. Om smøret/margarinen fortsatt er varm vil det skille seg først og så komme sammen som en masse etterhvert som det avkjøler.

Jeg setter gjerne kjelen i kaldt vann for å fremskynde prosessen.

Rør inn egg, ett om gangen.

Bland hvetemel med kakao og natron. Rør det tørre i det våte.

Vend inn grovhakket sjokolade, nøtter og marshmallows. Legg gjerne litt sjokolade og nøtter til side som pynt på toppen.

Legg røren i pannen,

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

og fordel det jevnt utover. Strø resten av sjokoladen og nøttene på toppen.

Strø gjerne litt flaksalt over toppen også.

Sett pannen i varm ovn og stek i ca. 30 minutter.

Den er ferdig når kantene er stekt men midten er fortsatt litt myk.

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

Sjokoladecookie kan serveres mens den fortsatt er varm. Gjerne som en dessert med vaniljeis for eksempel.

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

Eller du kan la den avkjøle og server først når den fortsatt er litt lunken eller helt avkjølt.

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

Skjær sjokoladecookie i kakestykker (mine ble litt store her…) og nyt!

En stoooor sjokoladecookie i stekepanne (eller form)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »