Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais

Meksikansk suppe med pølse, bønner og mais

Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais er en litt spicy suppe som metter.

Her er det mye godt som går oppi! En litt spicy chorizo bidrar med masse smak til suppen. Chorizo kan byttes ut med annen grov pølse eller sløyfes helt om du ønsker en kjøttfri variant. Velger du å gå med pølse, husk å bruk rå pølse.

Løk, paprika, hvitløk, bønner og mais må selvsagt være med i en meksikansk suppe. Og som krydder bruker jeg chilipulver (meksikansk blanding) og spisskummen. Lime, frisk koriander og avokado skjært i terninger tilsettes helt til slutt og setter prikken over i’en.

For å gjøre suppen mer mettende har jeg også hatt oppi quinoa. Quinoa kan du erstatte med ris om du vil, eller sløyfe helt.

Det beste tilbehøret – spicy tortilla chips

Lurer du på hva som ligger der ved siden av suppen, kan jeg fortelle deg et at det er sprøstekte tortillas. Tortillas pensles med olje og krydres generøst med chilipulver (meksikansk blanding igjen) og salt før de legges på en rist og stekes på 180° C. i 5-10 minutter til de er ordentlig sprøe.

Så er det bare å bryte de i stykker og servere ved siden av suppen.

Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais – 4-6 porsjoner

ingredienser
Meksikansk suppe
  • 1 løk i terninger
  • 1 rød paprika i terninger
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 400g rå chorizopølse
  • 1 ss chilipulver (meksikansk)
  • 1 ss spisskummen
  • 1 liter kyllingkraft eller -buljong
  • 1 boks (400g) hakkede tomater
  • 150g quinoa
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 boks mais
  • 100g revet ost
  • 1 lime
ekstras...
  • frisk koriander
  • avokado i terninger
  • syltede jalapenos
fremgangsmåte

Stek løk, paprika og hvitløk i litt olje i en stor kjele over middels varme til myk.

Lag et snitt i pølsene og skrell vekk tarmen. Ha farsen oppi kjelen og bryt den opp i mindre biter mens den steker.

Ha chilipulver og spisskummen oppi gryta og stek et par minutter før du tilsetter kraft/buljong og hakkede tomater.

Skyll quinoa i varmt vann og ha det oppi suppen når den koker. La suppen småkoke i ca. 15min til quinoa er ferdigkokt.

Hell laken av bønner og mais og ha de oppi suppen.

Tilsett revet ost og rør inn. Pass på å ikke la suppen koke opp igjen.

Smak til med salt om nødvendig.

Klem saften av en lime og rør inn i suppen.

Strø suppen med avokado, jalapeno og frisk koriander før servering.

Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais

Server gjerne med sprøstekte tortilla (les fremgangsmåte i innledningen).

Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais

Dette er så godt!

Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »