Meksikansk suppe med chorizo, bønner og mais er en litt spicy suppe som metter.
Her er det mye godt som går oppi! En litt spicy chorizo bidrar med masse smak til suppen. Chorizo kan byttes ut med annen grov pølse eller sløyfes helt om du ønsker en kjøttfri variant. Velger du å gå med pølse, husk å bruk rå pølse.
Løk, paprika, hvitløk, bønner og mais må selvsagt være med i en meksikansk suppe. Og som krydder bruker jeg chilipulver (meksikansk blanding) og spisskummen. Lime, frisk koriander og avokado skjært i terninger tilsettes helt til slutt og setter prikken over i’en.
For å gjøre suppen mer mettende har jeg også hatt oppi quinoa. Quinoa kan du erstatte med ris om du vil, eller sløyfe helt.
Det beste tilbehøret – spicy tortilla chips
Lurer du på hva som ligger der ved siden av suppen, kan jeg fortelle deg et at det er sprøstekte tortillas. Tortillas pensles med olje og krydres generøst med chilipulver (meksikansk blanding igjen) og salt før de legges på en rist og stekes på 180° C. i 5-10 minutter til de er ordentlig sprøe.
Så er det bare å bryte de i stykker og servere ved siden av suppen.