SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing er en suksess hver gang den serveres!
Server den som et måltid i seg selv, til lunsj for eksempel. Gjerne med noe godt brød til.
Eller disk opp med den som tilbehør til kjøtt eller kylling – helstekt kylling for eksempel. Eller hva med å servere den som tilbehør til grillede koteletter?
Saken er den at salaten er god uansett. Myke (gjerne fortsatt lunkne) biter med søtpotet menger seg med salat, sprøstekte kikerter og myke, litt søte tranebær. Ja, og så var det dressingen. Fyldig og god, laget med tahini.
Jeg oppfordrer deg å lage din egen tahini (du finner oppskriften her). Det er både enkelt og godt. Så kan du fortsette å lage gode dressinger (og hummus) hele sommeren lang…
Oppskriften på søtpotetsalaten er hentet fra den siste kokeboken min POTETKOKEBOKA. Her finner du over 100 oppskrifter der poteten er stjerna – og en aldri så liten kapittel med den andre poteten – søtpotet!
Om du ikke har kjøpt boken enda, finner du den i bokhandelen (anbefaler klikk og hent for best pris). Du kan også bestille den direkte fra forlaget her eller kjøpe den via min egen lille bokhandel på Pokket. (Handler du via Pokket, får jeg en prosent av salget.)
Håper du prøver salaten!!