SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing er en suksess hver gang den serveres!

Server den som et måltid i seg selv, til lunsj for eksempel. Gjerne med noe godt brød til.

Eller disk opp med den som tilbehør til kjøtt eller kylling – helstekt kylling for eksempel. Eller hva med å servere den som tilbehør til grillede koteletter?

Saken er den at salaten er god uansett. Myke (gjerne fortsatt lunkne) biter med søtpotet menger seg med salat, sprøstekte kikerter og myke, litt søte tranebær. Ja, og så var det dressingen. Fyldig og god, laget med tahini.

Jeg oppfordrer deg å lage din egen tahini (du finner oppskriften her). Det er både enkelt og godt. Så kan du fortsette å lage gode dressinger (og hummus) hele sommeren lang…

Oppskriften på søtpotetsalaten er hentet fra den siste kokeboken min POTETKOKEBOKA. Her finner du over 100 oppskrifter der poteten er stjerna – og en aldri så liten kapittel med den andre poteten – søtpotet!

Potetkokeboka, en kjærlighetserklæring

Om du ikke har kjøpt boken enda, finner du den i bokhandelen (anbefaler klikk og hent for best pris). Du kan også bestille den direkte fra forlaget her eller kjøpe den via min egen lille bokhandel på Pokket. (Handler du via Pokket, får jeg en prosent av salget.)

Håper du prøver salaten!!

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

ingredienser
søtpotetsalat
  • 1 kg søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 2-3 s olivenolje
  • 2 ss røkt paprika
  • 1 ss spisskummen
  • 1/2 ts kvernet chiliflak
  • 1 ss flaksalt
  • 1 boks kikerter i lake
  • 200g grønt - gjerne en blanding av grønnkål, spinat og ruccola
  • en god håndfull tørkede tranebær (kan sløyfes)
tahini-dressing
  • 100ml tahini*
  • 50ml fersk sitronsaft
  • 2 ss lønnesirup eller honning
  • 1 hvitløksfedd, finrevet
  • salt
fremgangsmåte

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

For å lage din egen tahini, sjekk ut oppskriften her. 

Bland søtpotetterninger med olivenolje, røkt paprika, spisskummen, chili og salt. Fordel de krydrete terningene på et stekebrett slik at de ligger i ett lag. Sett i varm ovn og stek i 20–30 minutter til potetene er møre. Vend gjerne på terningene under stekingen.  

Løft de stekte søtpotetterningene av stekebrettet, og legg de på et fat til avkjøling. 

Hell laken av kikertene, skyll de og la de renne godt av. Legg de på stekebrettet og vend de i oljen og krydderet som er igjen fra søtpotetene. Tilsett mer olje, om nødvendig.  

Sett kikertene i ovnen og stek til sprøe – cirka 20 minutter.  

Lag dressingen. Bland tahini med sitronsaft, lønnesirup og hvitløk. Smak til med salt. Tynn ut med vann om du ønsker. 

Bland stekte søtpoteter, sprøstekte kikerter, grønt og tranebær sammen. Legg det i salatbolle eller fordel på et fat. 

Server tahini-dressing ved siden av og la alle forsyne seg selv 🙂

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!Dette er en veldig anvendelig salat med litt spennende smaker, kontraster i struktur og farge og en utrolig digg dressing.

Håper den faller i smak!

SØTPOTETSALAT med sprøstekte kikerter og tahini-dressing !!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »