
Da jeg lagde denne suppen, tenkte jeg at det kunne være en god idé å balansere den litt søtlige smaken av søtpotet med en spicy curry paste. Og siden vi nå beveget oss ned den asiatiske ruten, så rundet jeg også av med litt kokosmelk. Dermed ble det en litt spicy søtpotetsuppe.
Kokosmelken kan du sløyfe om du vil, men den gjør suppen rundere og fyldigere – to ting som bare er positivt når det gjelder supper.
Et lite ord om curry paste. Curry paste, som du får kjøpt i butikken, varierer i styrke og smak. Finn gjerne en du liker og bli kjent med den slik at du vet hvor mye som må til for å få den styrken du ønsker.

Jeg elsker supper, for de er så praktiske! Det er en fin måte å bruke opp grønnsaker på, og de kan fryses. Så om du er like glad i supper du og, lage dobbelporsjon når du først er i gang. Frys gjerne ned i porsjoner i forhold til størrelsen på husholdningen din, så blir det heller ikke det noe sløsing.
Oppskriften er hentet fra boken min POTETKOKEBOKA, en kjærlighetserklæring. Den inneholder 100 oppskrifter der poteten står i sentrum og har høstet mange lovord fra andre som elsker potet. Les gjerne de over 100 vurderinger fra de som har kjøpt boken her hos forlaget. Boken kan bestilles direkte fra forlaget. Du finner den også i bokhandel over hele landet.
En litt spicy søtpotetsuppe
6-8 porsjoner
Ingredienser
800 g søtpotet (2 mellomstore), skrelt og skåret i terninger
2–3 ss olivenolje
300 g gulrøtter (ca. 3), i skiver
1 gul løk, grovhakket
1 ss revet fersk ingefær
3 hvitløksfedd, finrevet
1 ss rød curry paste (jeg bruker sterk)
1 liter grønnsakbuljong
2 ½ dl kokosmelk
1 lime
1 ss fiskesaus
Salt
Frisk koriander og gresskarfrø til pynt
Fremgangsmåte
- Ha olivenolje i en kjele og stek gulrøtter og løk til løken begynner å bli myk.
- Tilsett ingefær, hvitløk og curry paste, og stek videre noen minutter.
- Ha oppi søtpoteten og stek videre noen minutter.
- Tilsett grønnsakbuljong og la det koke opp.
- La suppen småkoke til søtpotetene og gulrøttene er møre, etter 15–20 minutter alt etter størrelse på grønnsakene.
- Kjør suppen glatt i en food processor eller ved hjelp av en stavmikser.
- Rør inn kokosmelk, saften fra limen og fiskesaus. Smak til med salt.
- Pynt gjerne suppen med frisk koriander, knuste gresskarfrø og litt kokosmelk.
