PLOMMETERTE

 Plommeterte

En plommeterte, men mer plommer enn terte….

Er du glad i plommer, så er altså denne terten for deg.

Tertebunnen er av det enkle slaget. Plommene skæres i båter og legges på toppen av tertebunnen. Plommene faller og smelter litt sammen under steking for å lage en visuell slående terte.

Jeg pensler den ferdigstekte terten med aprikossyltetøy for å gi terten litt glans i tillegg til å tilføre litt sødme. Har jeg timet det riktig serverer jeg den gjerne lunken rett fra ovnen med en kule god vaniljeis. eller pisket krem. Det er også godt.

Terten kan gjerne lages dagen i forveien og holder seg godt noen dager om den oppbevares kjølig. La den gjerne romtempereres før servering.  

Plommeterte

Opppskriften er hentet fra den siste kokeboken min SKIKKELIG GODE KAKER som er å få kjøpt i bokhandel og direkte fra forlaget (klikk her)

skikkelig gode kaker

Plommeterte

Print

Ovnstemperatur 180 °C, varmluft 

Paiform, non-stick, ø 28 cm 

Ingredienser

Skaler

Tertedeig 

250 g hvetemel 

150 g smør i terninger 

100 g brunt sukker 

En klype salt 

Topping 

800 g (ca. 12–16) plommer 

2 ss brunt sukker 

1 ss maisenna 

1 ss aprikosmarmelade 

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, smør, brunt sukker og salt i en foodprosessor og kjør til deigen begynner å samle seg. Dette kan også gjøres for hånd. Ha alt oppi en bolle og bruk fingrene til å arbeide smøret inn i resten av ingrediensene.  

Hell deigen (den vil være smulete) oppi paiformen og fordel den jevnt utover før du presser den ned, slik at det henger sammen og former en tett bunn. Bruk gjerne bunnen av et glass for å få det jevnt og fint. Press deigen oppover kanten også. Denne trenger ikke å være jevn, det kan gjerne se litt rustikt ut. Sett paiformen i kjøleskapet i minimum 30 minutter.  

Forbered plommene imens. Skyll og tørk plommene. Del dem i to og fjern stenene. Skjær halvdelene i 4 båter. Ha plommene i en bolle og strø brunt sukker over. Vend plommene i sukkeret. 

Bruk gjerne en sil og fordel maisenna jevnt utover tertebunnen. Fordel plommene på terten. Begynn i ytterkanten, legg plommene med skinnsiden ned og lag en full sirkel. La den neste sirkelen med plommer overlappe den første litt. Fortsett til du har dekt hele tertebunnen med plommer. Varm opp aprikossyltetøyet, slik at det blir litt løsere, og pensle dette over plommene.  

Sett terten i varm ovn og stek i 40–45 minutter. La kaken avkjøles før servering, og server gjerne med pisket krem eller vaniljeiskrem.  

plommeterte

Glad i plommer? Prøv også disse oppskriftene:

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »