Plommekake på 1,2,3

Plommekake på 1,2,3

Her har du den, verdens enkleste plommekake.

Skal vi være presise, så er dette en clafoutis med plommer. Plommer kan byttes ut med hvilken som helst frukt eller bær og røren kan også varieres. Prinsippet er dog det samme.

Bær eller frukt legges i en ildfast form (eller panne som jeg har gjort her) og en pannekake lignende røre helles over.

Det hele settes i ovnen og vips ca. 35 minutter senere har du en deilig kake klar til servering.

Kaken smaker aller best varm fra ovnen, eller i hvertfall litt lunken. Sett den i ovnen når dere setter dere ned for middag og den er klar til dessert.

Server gjerne med litt is eller vaniljesaus om du vil gjøre litt ekstra stas på desserten.

Plommekake på 1,2,3

Er du glad i lettvinte kaker kan jeg anbefale følgende oppskrifter:

Plommekake på 1,2,3  – 4-6 personer

ingredienser
  • 500g plommer
  • 50g sammalt hvetemel, finmalt
  • 50g sukker
  • 50g kokosmasse
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 3 dl kremfløte
  • 3 egg
fremgangsmåte

Ovn temp. 180°C.

En ildfast panne eller – form, diam. ca. 25cm, høyde kant ca. 5cm

Skjær plommene i to og løft ut stenen. Fordel plommene i smurt form/panne.

plommekake

Ha hvetemel, sukker og kokosmasse i en bolle og rør inn fløten. Tilsett vaniljeekstrakt og rør inn egg.

Hell røren over plommene.

plommekake

Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 35 minutter. Kaken skal ha fått litt farge og est opp. Rister du i formen/pannen skal kaken ikke være løs i midten.

plommekake

Kaken kan serveres som den er, men jeg har pyntet med litt finhakket pistasjnøtter, perlesukker og kokosmasse.

plommekake

Server gjerne kaken mens den fortsatt er varm.

plommekake

Og gjerne med litt is….

plommekake

Håper du er fristet til å lage denne enkle plommekaken.

plommekake

Og husk, har du ikke plommer eller er du ikke glad i plommer kan du bytte med (nesten) hvilken som helst frukt eller bær.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »