Ostekake med dulce de leche (karamell saus)

Her er omsider ostekaken jeg skrev om i forbindelse med innlegget om dulce de leche. En fantastisk kake, rik på smak og ikke altfor mettende slik en ostekake ofte kan bli. Du kan lage dulche de leche selv slik jeg gjorde, men hadde jeg vært i tidsklemme hadde jeg forsøkt med en vanlig karamellsaus. Mengde karamell saus må du nesten smake deg frem til.
du trenger til bunnen
23 kornmo kjeks
2ss sukker
1/4 ts kanel
150g smør, smeltet
til fyllet
675g philadelphia ost
225g sukker
3 store egg
125ml dulce de leche
2ts vanilje essens
glasuren
ca. 200ml dulche de leche
Bryt kornmo kjeksen i biter og ha den i en food processor sammen med sukker og kanel.
Kjør til du har relativt fine smuler. Hell over i en skål og bland med smeltet smør.
Ha kjeks blandingen over i formen (min form målte 32x 20cm) og press den ned. Jeg brukte en form i samme størrelse for å presse ned kjeksene jevnt.
Stek bunnen ca. 10 minutter på 180C til den er gyllen. La den avkjøle helt i formen.
Lag fyllet. Bland philadelphia ost og sukker til du får en jevn, kremete masse. Tilsett egg, ett om gangen. Bland godt før du tilsetter neste egg. Tilslutt har du i dulce de leche og vanilje essensen. Bland godt.
Hell ostemassen på den avkjølte bunnen.
Fordel det så jevnt som mulig og stek i forvarmet ovn
180C ca. 30 minutter til toppen er gyllen. Rist på kaken før du tar den ut – er den ikke helt løs i midten er den ferdig. La kaken avkjøle helt.
Avhengig av hvor tykk din dulce de leche er kan du enten smøre det direkte på kaken eller varme den opp og tynne den ut med kremfløte. Avkjøl kaken slik at glasuren stivner noe før du skjærer den i ruter og serverer.

Ønsker du en liten vri kan du strø over litt havsalt.

Kommentarer

  • Reply Diego 16. mai 2012

    Dulce de leche de Argentinaaaaa 🙂

  • Reply Mat på Bordet 16. mai 2012

    Går fint an å lage dagen før!
    Lykke til!

  • Reply Anonymous 16. mai 2012

    Kan kaken lages dagen i forveien og settes i kjøleskapet over natten? Eller blir den veldig tørr da?

    Skal virkelig prøve denne i morgen

  • Reply ina 15. mai 2011

    Ikke noe is i denne oppskriften…
    Dulce de leche må du lage selv (se link i oppskriften).

  • Reply Anonymous 15. mai 2011

    Er det Häagen Dazs isen du bruker?

  • Reply ina 5. mars 2011

    Takk for tipset Jeanette!
    Skjønner at det er en ny og spennende dulce de leche verden der ute 🙂

  • Reply Jeanette 2. mars 2011

    Mmm, elsker ostekake! Nå må jeg lage dulce de leche! Og ostekake 🙂

    Joy the baker bruker dolce de leche til muffins her: http://www.joythebaker.com/blog/2011/02/dulce-de-leche-cupcakes/#more-4714

  • Reply ina 2. mars 2011

    Hei Lise!
    Dulce de leche må du koke uten lokk – det er fordi værsken fordamper at massen blir tykkere. Jo større gryte du har og jo oftere du rører (hjeper fordampingen) jo fortere går det.

    Så hyggelig at du er daglig innom bloggen og at du er blitt stor no knead baker!!

  • Reply Anonymous 2. mars 2011

    Når du koker dulce de leche, har du lokket på kjelen?
    Må også få takke deg for alle de flotte og gode oppskriftene på no-knead brød. Jeg bare elsker denne måten å bake brød på. Favoritten er rosin/kanel.
    Må innom bloggen din hver dag, og blir alltid fornøyd over dine innlegg 🙂
    Hilsen Lise, også amatør.

  • Reply ina 1. mars 2011

    Takk for tipset Caroline!
    Du har helt rett – kjempegod kake!!!

  • Reply Caroline 1. mars 2011

    Så gøy at du prøvde ut min yndlingskake!! Den er farlig god 🙂

  • Reply ina 1. mars 2011

    Ja, vet du, jeg har brainstormet litt. Synes selv at dulce de leche er så godt, men det er begrenset hvor mye man kan spise direkte fra glasset. Jeg tenkte man kunne bruke det til følgende:
    dulce de leche iskrem
    som fyll i profiteroles
    eller kanskje en dulce de leche crème brûlée….
    I tillegg til ostekake selvfølgelig…
    Mye godt men kan lage med dulce de leche gitt…

  • Reply Rune 1. mars 2011

    Nice. Laga dulce de leche i går. Ganske gode saker, men det er definitivt mer enn jeg trenger. Nå kommer den til god nytte.

  • Reply Siven 1. mars 2011

    Hehe, når en er amatør så må alt inn med teskje. (!)

    Øh, kakegaffel?

  • Reply ina 1. mars 2011

    Yikes – takk for at du følger med!
    Glasuren er nå med. 😀

  • Reply Siven 1. mars 2011

    Glemt steget med glasuren?

    Måtte tenke meg om det et øyeblikk. 😉

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »