Biscotti med appelsin og hasselnøtter

Biscotti finnes i utallige varianter og dette blir «bare» den tredje varianten her på bloggen. Men, sikkert ikke den siste.
Appelsin og hasselnøtter er en uslåelig kombinasjon og med en liten hint kanel smaker de godt til en kopp kaffe eller te nå som vintermørket sniker seg innpå.
du trenger
450g hvetemel
1ss bakepulver
1/2ts kanel
150g hasselnøtter, grovhakket
150g sukker
110g smør, romtemperert
finrevet skall av en appelsin
1ts vaniljeessens
3 store egg
ovn temp. 180C
Bland mel, bakepulver og kanel. Rør smør og sukker luftig og hvit. Tilsett appelsinskall og vaniljeessens og så et egg om gangen. Rør inn melblandingen og så hasselnøtter. Ikke rør for mye, mel og hasselnøtter skal bare røres lett inn.
Hell deigen over på et bakebrett dekket med bakepapir. Form den lett sammen med hendene og del deigen i to. Rull ut hver halvdel til en pølse på noe i underkant av lengden av bakeplaten din. Trykk den litt ut slik at den er flat. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 25 minutter. De skal ha fått litt farge og være «tørre» når du tar på de.
La de avkjøle 5 minutter og legg de forsiktig over på en skjærefjøl. Skjær skiver ca. 2cm tykke, gjerne på diagonalen hvis du vil ha litt lengde på biscottien. Sett biscottien tilbake på brettet og stek videre i 15 minutter. Snu de og stek 15 minutter til.  La de avkjøle helt på rist.
Biscotti kan oppbevares noen uker i tett kakeboks. Du kan varme de lett opp igjen i ovnen hvis du vil friske de litt opp.
Har du lyst å prøve andre biscotti varianter finner du oppskriften på sjokoladebiscotti her og biscotti med tranebær og pistasjnøtter (eller julebiscotti som jeg kaller de) her.

Kommentarer

  • Reply Mat på Bordet 14. november 2011

    😀

  • Reply Line 13. november 2011

    Så mange fantastiske tips og oppskrifter det var her da. Denne bloggen MÅ jeg jo bare følge :))

  • Reply Kanel och vanilj 12. november 2011

    De ser goda ut!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »