du trenger
- til en kilo rensede jordbær
- 250g sukker
- 250g sukker tilsatt pektin
- saften av en halv sitron
Ha jordbær, sukker og sitronsaft i en stor tykkbunnet gryte. Mos bærene (jeg liker ikke store biter jordbær i syltetøyet så jeg moser ganske godt) og sett over middelsvarme. La det koke opp, sett opp varmen og la syltetøyet koke hardt i 10 minutter.
Hell syltetøyet over i varme steriliserte glass* sett på lokk umiddelbart. Skru lokkene godt på.La glassene avkjøle før du setter på etiketter. Lagre** mørkt og kjølig opptil et år. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet.
Ønksker du å lage strawberry preserve kan du følge oppskriften her.
Har du rabarbra kan du lage jordbær- og rabarbrasyltetøy – oppskriften finner du her.
* Samtidig som jeg koker opp syltetøy har jeg en stor gryte med kokende vann hvor jeg sterilserer glass og lokk. Glass og lokk kokes i 10 minutter og taes ut like før de skal fylles med syltetøyet.
**Forutsatt at lokket har blitt skrudd godt nok på slik at det er lufttett. Sjekk ved å trykke på lokket. Lager den klikke lyder har det kommet luft inn. Glasset bør da oppbevares i kjøleskapet og innholdet spises innen 1-2uker.
@Gitte – takk for tipset 🙂
@Anita – lykke til!
Takk for tipset! Jeg skal ut og kjøpe jordbær i dag, så kanskje det blir syltetøy her i huset også 🙂
Så gott! Man kan ersätta sockret med dadlar så den blir lite nyttigare 🙂
http://gittesgreenliving.gili.se/
<3