Hjemmelagd jordbærsyltetøy

Hjemmelagd jordbærsyltetøy er enkelt å lage og det finnes mange oppskrifter å finne på nett. Dette er hvordan jeg liker å lage jordbærsyltetøy.

du trenger

  • til en kilo rensede jordbær
  • 250g sukker
  • 250g sukker tilsatt pektin
  • saften av en halv sitron

 

Ha jordbær, sukker og sitronsaft i en stor tykkbunnet gryte. Mos bærene (jeg liker ikke store biter jordbær i syltetøyet så jeg moser ganske godt) og sett over middelsvarme. La det koke opp, sett opp varmen og la syltetøyet koke hardt i 10 minutter.

Hell syltetøyet over i varme steriliserte glass* sett på lokk umiddelbart. Skru lokkene godt på.La glassene avkjøle før du setter på etiketter. Lagre** mørkt og kjølig opptil et år. Åpnede glass oppbevares i kjøleskapet.

Ønksker du å lage strawberry preserve kan du følge oppskriften her.

Har du rabarbra kan du lage jordbær- og rabarbrasyltetøy – oppskriften finner du her.

* Samtidig som jeg koker opp syltetøy har jeg en stor gryte med kokende vann hvor jeg sterilserer glass og lokk. Glass og lokk kokes i 10 minutter og taes ut like før de skal fylles med syltetøyet.

**Forutsatt at lokket har blitt skrudd godt nok på slik at det er lufttett. Sjekk ved å trykke på lokket. Lager den klikke lyder har det kommet luft inn. Glasset bør da oppbevares i kjøleskapet og innholdet spises innen 1-2uker.

Kommentarer

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »