Snurrer med Nugatti

snurrer med Nugatti
Det går unna med hasselnøtt-sjokoladepålegget jeg skrev om på mandag ( les innnlegget her) og det er i grunnen unødvendig å finne en annen bruk for den enn å rett og slett smøre det på et stykke ferskt brød. Men, jeg liker å finne på ting, det har du kanskje skjønt du som leser bloggen min. Og jeg tenkte (mens jeg spiste et stykke ferskt brød med hjemmelaget hasselnøtt-sjokoladepålegg) om ikke pålegget kunne brukes i bakst. Første ideen var å lage en variant av det eltefrie sjokoladebrødet – du vet den hvor sjokoladen virvler rundt i deilig luftig brød, en form for pain au chocolat kan du si. Det er så absolut en mulighet, men jeg fikk meste lyst til å lage en variant av en kanelbolle. Og som tenkt, så gjort. Ble det godt? Å jada! Ikke oversøt og med deilig smak av sjokolade og nøtter. Noen ble fortært med det samme, resten ble lagt i frysen. Disse kan så hentes frem, tines og kanskje varmes litt i ovnen før de kan spises mot solveggen etter en skitur for eksempel…
Du trenger, til ca. 12 snurrer:
ingredienser
 • 400g hvetemel
 • 50g sukker
 • 1/2 pakke tørrgjær
 • 50g smør
 • 200ml melk
 • 1 egg
Fyll
 • ca. 5ss hasselnøtt-sjokoladepålegg (oppskrift finner du her)
Pynt
 • grovhakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
fremgangsmåte
ovn temp 200C
Ha hvetemel. sukker og tørrgjær i en bolle. Smelt smøret, tilsett melken og egget og rør det lett sammen med en gaffel. Ha det våte i det tørre og elt deigen for hånd eller med kjøkkenmaskin. Dekk til deigen og sett et lunt sted til det har doblet i størrelse, ca. 1 time.
Ha hasselnøtt-sjokoladepålegget i en liten gryte og smelt det til den har smørbar konsistens. Rull deigen ut til et rektangulært stykke ca. 40x25cm og smør hasselnøtt-sjokoladepålegget jevnt utover deigen.
snurrer med Nugatti
Rull deigen sammen til en pølse og skjær av ca. 3 cm skiver. Sett skivene på et brett eller i en ildfastform (jeg liker å bake de i en form og sette de ganske tett sammen slik at de baker inn i hverandre) dekket med bakepapir. Dekk til snurrene og la de hvile en halvtimes tid. Strø snurrene med grovhakkede hasselnøtter og sett i forvarmet ovn. Stek i ca. 15 minutter.
La de avkjøle noe på rist før du kaster deg over de…
snurrer med Nugatti

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 11. mars 2013

  Håper snurrene ble vellykket!
  Ha en fin dag du og!

 • Reply Thomas Olsen 4. mars 2013

  Ser deilig ut. Må prøve den oppskriften til helgen. Ha en fin dag da:)

 • Reply Mat på Bordet 1. mars 2013

  Oi.oi, lesernes VG 2 ganger på en uke, herlig!!

 • Reply Magne D. Antonsen 1. mars 2013

  Bra oppskrift!

  Det er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »