Pastasalat

pastasalat

Pastasalat er digg altså. Passer til middag, passer til lunsj, passer til matpakken, passer til picnic’en, passer å ta med seg på skoleavslutninger, passer i bursdagsselskaper, ja, hva er det den egentlig ikke passer til?

Som med de fleste salatoppskrifter er også denne til å leke med. Lag pastaen og dressingen og så er det opp til deg hva du skal ha opp i av grønnsaker. Og selv om det er kun grønnsaker i denne salaten er det ikke noe problem å ha opp i litt kjøtt. Hva med noen pølsebiter – eller bacon – eller kylling? Bruk gjerne opp rester om du har!

pastasalat

Et lite tips – jeg bruker brokkoli i salaten. Den har jeg opp i det kokende pastavannet mot slutten av koketiden (jeg gir brokkolien kun et minutt eller to) – to fluer i en smekk tenking her skjønner du. Hell av pastaen og brokkolien og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kan du gjøre med andre grønnsaker (gulrtter, bønner, osv) også om du ikke ønsker å spise de rå.

Her er min lille oppskrift på pastasalat, som du selvsagt skal leke med.

Er du glad i pastasalater vil du kanskje også ta en titt på disse:

 

Enkel pastasalat

ingredienser
  • 4-500g fersk pasta (tilsvarer 4-6 porsjoner)
  • 150ml majones
  • 150 ml rømme
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts sennepspulver
  • salt, pepper
  • grønnsaker : paprika, cherry tomater, spinatblader (skjær i strimler), rødløk, vårløk, brokkoli (se mitt tips vedr. brokkoli i teksten over)
fremgangsmåte

Lag dressingen.

Bland majones, rømme, eddik og sennepspulver sammen og smak til med salt og pepper.

Kok opp pastaen til den er al dente. Skyll pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og la det renne godt av. Bland pastaen med dressingen.

Tilsett det du ønsker av grønnsaker – tøm gjerne grønnsaksskuffen for rester. Prøv å skjære grønnsakene opp i nogenlunde like store biter. Bland med pastaen.

Server romtemperert.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »