Annonse
Liker du bloggen min vil du kanskje også like mine kokebøker

Pastasalat

pastasalat

Pastasalat er digg altså. Passer til middag, passer til lunsj, passer til matpakken, passer til picnic’en, passer å ta med seg på skoleavslutninger, passer i bursdagsselskaper, ja, hva er det den egentlig ikke passer til?

Som med de fleste salatoppskrifter er også denne til å leke med. Lag pastaen og dressingen og så er det opp til deg hva du skal ha opp i av grønnsaker. Og selv om det er kun grønnsaker i denne salaten er det ikke noe problem å ha opp i litt kjøtt. Hva med noen pølsebiter – eller bacon – eller kylling? Bruk gjerne opp rester om du har!

pastasalat

Et lite tips – jeg bruker brokkoli i salaten. Den har jeg opp i det kokende pastavannet mot slutten av koketiden (jeg gir brokkolien kun et minutt eller to) – to fluer i en smekk tenking her skjønner du. Hell av pastaen og brokkolien og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kan du gjøre med andre grønnsaker (gulrtter, bønner, osv) også om du ikke ønsker å spise de rå.

Her er min lille oppskrift på pastasalat, som du selvsagt skal leke med.

Er du glad i pastasalater vil du kanskje også ta en titt på disse:

 

Enkel pastasalat

ingredienser
  • 4-500g fersk pasta (tilsvarer 4-6 porsjoner)
  • 150ml majones
  • 150 ml rømme
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts sennepspulver
  • salt, pepper
  • grønnsaker : paprika, cherry tomater, spinatblader (skjær i strimler), rødløk, vårløk, brokkoli (se mitt tips vedr. brokkoli i teksten over)
fremgangsmåte

Lag dressingen.

Bland majones, rømme, eddik og sennepspulver sammen og smak til med salt og pepper.

Kok opp pastaen til den er al dente. Skyll pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og la det renne godt av. Bland pastaen med dressingen.

Tilsett det du ønsker av grønnsaker – tøm gjerne grønnsaksskuffen for rester. Prøv å skjære grønnsakene opp i nogenlunde like store biter. Bland med pastaen.

Server romtemperert.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »