ANNONSE

Pastasalat

pastasalat

Pastasalat er digg altså. Passer til middag, passer til lunsj, passer til matpakken, passer til picnic’en, passer å ta med seg på skoleavslutninger, passer i bursdagsselskaper, ja, hva er det den egentlig ikke passer til?

Som med de fleste salatoppskrifter er også denne til å leke med. Lag pastaen og dressingen og så er det opp til deg hva du skal ha opp i av grønnsaker. Og selv om det er kun grønnsaker i denne salaten er det ikke noe problem å ha opp i litt kjøtt. Hva med noen pølsebiter – eller bacon – eller kylling? Bruk gjerne opp rester om du har!

Pastaen er laget med min nye Philips PastaMaker (se også film nederst i innlegget)  som jeg bruker flittig her hjemme. Jeg lager dobbelporsjon (som tilsvarer 4-6 porsjoner med pasta) og bruker rigatoni munnstykket. Se forøvrig innlegget jeg har skrevet om hjemmelagd pasta. Pastaen kapper jeg litt kortere enn vanlig, synes det passer bedre til salaten.

pastasalat

Det tar ca. 15 minutter å lage pastaen – maskinen lager deigen og presser ut fersk rigatoni, alt du trenger å gjøre er å stå og ta i mot. Jeg setter en kjele med vann på komfyren mens pastamaskinen går – det tar omtrent like mye tid å koke opp vannet som det gjør å lage selve pastaen. Koking av pastaen går også unna på et blunk..

Et lite tips – jeg bruker brokkoli i salaten. Den har jeg opp i det kokende pastavannet mot slutten av koketiden (jeg gir brokkolien kun et minutt eller to) – to fluer i en smekk tenking her skjønner du. Hell av pastaen og brokkolien og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kan du gjøre med andre grønnsaker (gulrtter, bønner, osv) også om du ikke ønsker å spise de rå.

Her er min lille oppskrift på pastasalat, som du selvsagt skal leke med

  • 4-500g fersk pasta (tilsvarer 4-6 porsjoner)
  • 150ml majones
  • 150 ml rømme
  • 1 ss eplesidereddik
  • 1 ts sennepspulver
  • salt, pepper
  • grønnsaker : paprika, cherry tomater, spinatblader (skjær i strimler), rødløk, vårløk, brokkoli (se mitt tips vedr. brokkoli i teksten over)

 

Lag dressingen.

Bland majones, rømme, eddik og sennepspulver sammen og smak til med salt og pepper.

Kok opp pastaen til den er al dente. Skyll pastaen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og la det renne godt av. Bland pastaen med dressingen.

Tilsett det du ønsker av grønnsaker – tøm gjerne grønnsaksskuffen for rester. Prøv å skjære grønnsakene opp i nogenlunde like store biter. Bland med pastaen.

Server romtemperert.

Ønsker du å skaffe deg en Pasta Maker fra Philips kan den kjøpes her.

Om du ønsker å prøve lykken kan du delta i giveaways hos Komikerfrue og Klisjehjemmet– vær rask, giveaways er snart slutt. Giveaway blir det her på bloggen også neste uke!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »