Pastasalat er digg altså. Passer til middag, passer til lunsj, passer til matpakken, passer til picnic’en, passer å ta med seg på skoleavslutninger, passer i bursdagsselskaper, ja, hva er det den egentlig ikke passer til?
Som med de fleste salatoppskrifter er også denne til å leke med. Lag pastaen og dressingen og så er det opp til deg hva du skal ha opp i av grønnsaker. Og selv om det er kun grønnsaker i denne salaten er det ikke noe problem å ha opp i litt kjøtt. Hva med noen pølsebiter – eller bacon – eller kylling? Bruk gjerne opp rester om du har!
Et lite tips – jeg bruker brokkoli i salaten. Den har jeg opp i det kokende pastavannet mot slutten av koketiden (jeg gir brokkolien kun et minutt eller to) – to fluer i en smekk tenking her skjønner du. Hell av pastaen og brokkolien og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette kan du gjøre med andre grønnsaker (gulrtter, bønner, osv) også om du ikke ønsker å spise de rå.
Her er min lille oppskrift på pastasalat, som du selvsagt skal leke med.
Er du glad i pastasalater vil du kanskje også ta en titt på disse:
- Tex-mex pastasalat
- Pastasalat med kylling, pesto og soltørkede tomater
- Sommerens fargerike pastasalat