Denne har jeg laget to ganger på snap (jeg heter matpaabordet der om du ønsker å følge) og er i grunnen en variant av denne pastasalaten som søsteren tipset meg om for mange år siden.
Pastasalat med pesto, kylling og tomater er en noe friskere variant. Pestoen er hjemmelaget (det går fort) og er nok det som setter mest preg på salaten. Kyllingen kan gjerne være rester fra gårsdagens middag (om du har stekt en hel kylling for eksempel) eller kan grilles/stekes/kokes for anledningen.
Server pastasalaten med det samme eller sett den kjølig og server når som helst, hvor som helst. La gjerne pastasalaten komme til romtemperatur om den har stått kjølig.
Pastasalat med pesto, kylling og tomater – 8-10 porsjoner
ingredienser
Pastasalat
500g pasta
600g kyllingfilet (lår eller bryst), kokt, grillet eller stekt
spinatpesto (se oppskrift under)
500g cherrytomater
ca. 50 g oliven, grovhakket
1 rød løk, finhakket
ca. 50 g ristede pinjekjerner
salt, pepper, evt. annen krydder
Spinatpesto
100g spinat, renset,vasket og tørket
50g pinjekjerner, ristet
50g revet parmesan
2 hvitløksfedd, presset
ca. 150ml god olivenolje
salt, pepper
fremgangsmåte
Kok pastaen etter pakkens anvisninger. Kok til al dente og skyll i kaldt vann. La det renne av.
Mens pastaen koker kan du lage spinatpesto. Ha spinat, pinjekjerner, parmesan, hvitløk og 100ml olivenolje i en food processor. Sett maskinen i gang og kjør til du har en relativ glatt pesto. Synes du den er for tykk kan du spe på med mer olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Har du ikke kyllingrester kan du grille, steke eller koke kyllingen. Krydre som du vil. For denne salaten brukte jeg salt, pepper, røkt paprika og litt bbq saus på kyllingfileten før jeg la de på grillen.
Bland pasta med pesto og rødløk. Riv eller skjær den avkjølte kyllingen (den kan gjerne være lunken) i biter og bland inn i salaten.
Skjær cherrytomater i to eller fire om de er store og rød forsiktig inn i salaten sammen med grovhakkede oliven (du kan også beholde de hele om ønsket) og pinjekjerner.
Smak til pastasalaten med salt og pepper om nødvendig.
Noen tips:
pestoen kan også være kjøpt, men jeg anbefaler å lage spinatpestoen. Den er mye finere i fargen enn de fleste ‘kjøpe’ pestoer og er god på smak.
lag pestoen med mye smak – det er denne som gir pastasalaten smak!
finner du tomater i forskjellige farger, slå til! Ellers går det fint å bruke bare røde cherrytomater
bruk gjerne oliven som ligger i en krydderlake – det gir ekstra smak på salaten