Vi begynner like godt uken med noe søtt – hvorfor ikke?
Jeg kjøpte nemlig to doughnutformer på Åhlens(Vika) for noen uker siden. Det var 70% salg og jeg kunne ikke motstå fristelsen. Og dermed, til stor glede for alle hjemme, ble det doughnut baking i helgen. Følger du meg på snap så fikk du det med deg, kan hende det henger noen bilder igjen om du sjekker kjapt (jeg heter matpaabordet på snap også).
Første test ble disse – deilige søt/syrlige doughnuts tettpakket med valmuefrø. Jeg har en svakhet for kombinasjonen sitron og valmuefrø nemlig – sjekk gjerne oppskriften på denne sitron- og limekaken med valmuefrø eller disse litt sunnere sitronmuffins med valmuefrø om du ikke føler for å lage doughnuts.
Det er første gang jeg lager doughnuts på denne måten og jeg var overrasket over hvor fort det gikk. Oppskriften gir ‘bare’ 8-9 doughnuts, men det er mer enn nok doughnuts for min del. Man skal jo tross alt ikke spise seg mett på doughnuts. De smaker best helt ferske men holdt seg overraskende godt 2-3 dager i tett kakeboks. Ja, og så er de så raske å lage. Øver jeg litt er jeg sikker på at jeg klarer å sette nystekte, glaserte doughnuts på bordet på en halvtime…
Doughnuts med sitron og valmuefrø, lager 9 doughnuts
ingredienser
150g hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss valmuefrø
finrevet skall av en sitron
100g sukker
2 ss smeltet smør (ca. 30g)
1 egg
60ml melk
Glasur
sitronsaft
100g melis
valmuefrø til pynt
fremgangsmåte
Ovn temp 180°
Doughnutformer – smør de om de ikke er non-stick
Bland hvetemel, bakepulver og valmuefrø sammen i en bolle.
Visp sitronskall, sukker, smør, egg og melk sammen i en litt større bolle. Hell melblandingen opp i og rør sammen med en sleiv til blandet.
Hell røren opp i en litt tykkere plastpose (jeg brukte IKEA poser). Klipp av det ene hjørnet og klem deigen ut i ringene. Fordel deigen i 8-9 ringer – de skal fylles ca. 3/4 opp.
I bildet over ser du resultatet av å fylle ringene for mye – deigen ble da fordelt på 7 ringer på de øverste – på 9 ringer på de nederste.
Sett doughnuts i forvarmet ovn og stek i 10-12 minutter. Ta de ut av ovnen, la de avkjøle noen minutter i formen og la de så avkjøle helt på rist.
Lag glasuren. Bland melisen med nok sitronsaft til du har ønsket konsistens på glasuren.
Når doughnuts er helt avkjølt dyppes toppene i glasuren. Strø litt valmuefrø på toppen før glasuren stivner.
Server!
Doughnuts kan gjerne oppbevares i tett kakeboks – der holder de seg fint et par dagers tid. Pass på at glasuren har stivnet helt før du setter de på toppen av hverandre, gjerne med et lite stykke bakepapir i mellom.
Disse var så enkle å lage og smakte så godt at det blir flere doughnuts oppskrifter her etterhvert. Doughnuts med sjokolade er allerede testet – oppskriften kommer snart – jeg lover!!
Linken til sitronmuffins går til sitron- og limekake..
hei Maria – takk for beskjed, har rettet på lenken 🙂
Linkene er fremdeles feil, byttet om på 🙂
Rettet nå Linn, takk for at du sa fra 🙂
ina