SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

skikkelig sprøstekte poteter

Skal du ha skikkelig sprøstekte poteter som er myke som potetmos på innsiden har du kommet til riktig sted. Eller riktig blog for å være presis.

For å lage skikkelig sprøstekte poteter trenger du tid og, hold deg fast, natron. Natron tilsettes kokevannet og hjelper med å bryte ned utsiden av potetene. Utsiden brytes ytterlig ned ved å riste potetene litt rundt i gryta etter koking. Resultatet er at du har mer overflate på potetene og jo mer overflate du har, jo sprøere kan potetene bli. Bare se på de en gang til….

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Og nå kan du lage de selv – her er oppskriften:

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER
  • 1 kg kokefaste poteter – jeg brukte Asterix
  • ca. 3 liter vann
  • 2 ss salt
  • 1/2 ts natron
  • 2 ss andefett eller 3 ss olje
  • 3 hvitløksfedd, finhakket°
  • 1 ts tørket rosmarin
  • salt, pepper
  • finhakket persille til pynt

Ovn temp 210°

Kok opp vannet.

Skrell og skjær potetene i passe store terninger. Ha salt og natron i det kokende vannet og ha potetene opp i. La de koke 10 minutter.

Stek hvitløk og rosmarin i fettet/oljen til hvitløken begynner på gyllen. Hell av fettet gjennom en sil for å fange opp hvitløken og rosmarinen. Sett begge til side.

Hell vannet av potetene og la de få dampe av seg. Hell fettet/oljen over potetene. Sett lokk på gryta og rist slik at utsiden av potetene brytes ytterlig ned.

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Ha potetene i en ildfastform eller stekebrett, de skal kunne ligge i ett lag, strø lett med salt og sett i forvarmet ovn. Stek i 20 minutter.

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Ta potetene ut og snu de. Sett tilbake i ovnen og stek i ytterlig 20 minutter.

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Ta potetene ut igjen, snu og stek videre i 10-20 minutter eller til du synes de har fått nok farge.

Bland den stekte hvitløken og finhakkede persillen sammen med de stekte potetene, strø litt salt og pepper over.

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Potetene er klare til servering!

SKIKKELIG SPRØSTEKTE POTETER

Her er dagens snapstory der du kan se hvordan jeg lagde potetene OG fylt kalkunbryst.

Kommentarer

  1. Reply Ellen Margrete Svidal 5. februar 2017

    Potetene falt absolutt i smak, lagde dem for første gang i går. Må beregne god tid, men det var verdt detDersom en vil lage større porsjon, er det mulig å bruke to stekebrett samtidig i ovnen på varmluft? Evt hvor mange grader?
    Jeg liker veldig godt bloggen din

    • Reply Mat På Bordet 6. februar 2017

      Hei Ellen

      Det kan du gjøre. Bruk varmluft ja, 210C. Roter gjerne brettene under steking i tilfelle ovnen steker noe ujevnt.

  2. Reply Ellis 23. januar 2017

    Hei Ina! 🙂 tror du dette funker med større biter potet, altså staver eller båter? Er jo super hverdagsalternativ til pommes! Vil også benytte anledningen til å skryte litt av deg, du er min absolutt favorittblogger! Så nyskapende og fargerik 🙂 lykke til med flyttings!

  3. Reply Benedicte Bertel 3. januar 2017

    Har ribbefett fra julen. Kan det brukes istedenfor andefett??

  4. Reply Randi Hidle 30. desember 2016

    Eit lite tips for enno betre ovnsbakte poteter: Varm det ildfaste fatet i ovnen medan potetene kokar- då få du ei enno meir «crispy» overflate på potetene (lært av min engelske svigermor)

    • Reply Mat På Bordet 30. desember 2016

      Aha!! Takk for tipser Randi 🙂

    • Reply Mat På Bordet 29. desember 2016

      Yepp Per, la lenken ut på Facebook siden for noen uker siden og lovte å teste 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »