Her kommer Ina med nok en oppskrift på poteter tenker du kanskje….
Det stemmer, det er tur for fondantpoteter, for potetoppskrifter kan jeg aldri få nok av. Heldigvis for meg er det mulig å tilberede denne anvendelige grønnsaken på utallige mange måter, så dette blir nok ikke den siste oppskriften heller.
At jeg ikke har skrevet om fondantpoteter er egentlig litt rart. Potetene er først stekt i panne på begge sider for å få en fin brun skorpe for så å de dampe/koke videre i litt kraft på kokeplaten eller i ovnen. Og ja, du har helt rett, den fine sprøe skorpen du har laget blir borte i dampingen. Men de beholder fargen, og smaken, og er så vidunderlig myke på innsiden at de nærmest smelter på tungen.
Hvitløk, timian og kraft hører også til historien, men det kan du lese mer om i fremgangsmåten. Et lite tips dog her – steker du potetene i smør kan du gjerne tilsette litt olje også for å hindre at potetene brenner. Alternativt kan du bare bruke margarin, .
Resultatet er, som du ser, strålende og smaken er som sagt vidunderlig. Anbefales virkelig!
Glad i poteter? Sjekk gjerne ut disse oppskriftene også:
- potetkroketter
- boulangère poteter
- skikkelig sprøstekte poteter
- ovnsbakte poteter med timian
- ovnsbakte poteter med eddik
- röstipoteter i form med bacon og egg
Fondantpoteter – 4 porsjoner

Hei, kan en steke potetene dagen i forveien, og så bake de ferdige i ovnen neste dag? Eller mister de da den sprø skorpen?
Ha en god jul!
Hei Dora
Jeg hadde stekt de ferdige og heller varmet de opp dagen etter.
hilsen
ina