Vi var litt uenige her hjemme hva jeg skulle kalle disse kjøttbollene for, men jeg landet som du ser på ‘grønne kjøttboller’.
Alternativene var – kjøttboller med grønnsaker – 50/50 kjøttboller – grønnsaksboller med kjøtt, osv. osv. Jeg tror jeg tok riktig avgjørelse.
Og hvorfor lager jeg grønne kjøttboller? Vel, for å si det rett ut så jeg de i butikken og tenkte, ja, det var en god idé! Så enkelt var det altså.
Det bar straks hjem med handlekurven lastet med økologisk kjøttdeig (som var på salg – 40%!!!!) og litt grønne grønnsaker. Ja, for jeg hadde bestemt at kjøttbollene måtte være grønne. Dermed slapp kun grønne grønnsaker gjennom nåløyet og inn i handlekurven. Spinat, brokkoli, squash og vårløk var så heldige å få være med på eksperimentet.
Det gikk helt uproblematisk å lage disse grønne kjøttbollene. Skal jeg tipse om en ting så er det å klemme ut så mye væske som du kan av squashen ellers blir farsen for våt. Blir den mot formodning for vått likevel kan du tilsette griljermel for absorbere noe av fuktigheten.
Et annet tips, og det gjelder for alle kjøttboller – smak før du triller hele farsen ut til kjøttboller. Varm opp en stekepanne, og stek en liten bit av farsen. Tilpass krydder om nødvendig og trill så ut kjøttboller.
Jeg liker å steke kjøttbollene før de stekes ferdig i ovnen men, du kan også hoppe over stekingen i pannen og bare ha de i ovnen. Steker du de først får de litt finere ‘skorpe’ og holder den runde formen.
De smaker godt uavhengig om de stekes først i stekepannen eller bare i ovnen.
Har du forresten lyst til å lage kjøttboller uten grønnsaker finner du oppskriften på verdens beste kjøttboller her.
Og om du ikke vil ha kjøtt i kjøttbollene kan du prøve denne oppskriften på vegetarboller.