Ja, jeg må kalle disse verdens beste kjøttboller for det var det de ble kalt her hjemme når de ble smakt.
Hvorfor? Tja, de er ikke så fancy, bare saftig og gode som kjøttboller skal være. Det holdt visstnok for å hete det de nå heter…
Og her får du oppskriften, uten saus, uten tilbehør, bare kjøttboller. Jeg synes det er super praktisk å ha kjøttboller liggende i frysen.
Lag brunsaus, ha de opp i og servere med poteter og noe grønt.
Eller hva med å lage en tomatsaus (eller en tomatsuppe for den saks skyld), ha de opp i og servere med pasta. Alternativt kan du stappe de oppi et pitabrød og legge de i matboksen.
Tin de og server de som tapas – gjerne med en spicy saus som de kan dyppes i.
Mulighetene er altså endeløse!
Så lag kjøttboller, legg de porsjonsvis (hva du tror din familie vil spise på en omgang) i en plastpose eller beger og frys de. Så kan du trylle frem en kjapp middag på null komma niks med verdens beste kjøttboller.
Og apropos størrelser – lag de den størrelsen du liker og tilpass steketiden deretter.
Glad i kjøttboller? Ta en titt på disse oppskriftene også!
- grønne kjøttboller
- lammekjøttboller med hummus og salat
- italienske kjøttboller i tomatsaus
- kjøttboller i currysaus
- indiske kjøttboller i spicy saus
- wraps med asiatiske kjøttboller
Hei. Jeg sverger til steking av kjøttkaker / kjøttboller i stekeovn. Mye mindre griseri. Rulle kjøttkaker / -boller, og legge dem på bakepapir på en stekeplate. 220 grader i 10 min for kjøttbollene / 15 -16 min for kjøttkaker. Nei, man får ikke samme gode stekeskorpe, men hvis de skal i saus spiller det liten rolle 🙂
Hei Irene
Ja, det gjør jeg også ofte – det sparer både tid og griseri som du skriver 🙂
ina 🙂
Litt lite smak så vi tilsatte en liten haug med forskjellig krydder. Men saftige! Ja. Hadde ikke brødrasp så vi knuste loff etter å ha rista de litt i brødrister og la det i en liten skvett med melk. Ikke «verdens beste», men saftige 🙂 Rulla de ut med en diameter på 1,5 cm og endte opp med 256 boller som skal brukes til pasta, pizza, tapas og sikkert flere retter. Takk 🙂
Wow, bra jobba – 256 kjøttboller!!!! 🙂
50 ? Må vel være en skrivefeil. Mer 150. Bildet i artikkel viser vel ca 100.. Tror jeg landa på ca 150.. Ekstremt gode 🙂 fikk kjøpt Panko nedi storgata. Blir en runde til av disse bollene ja..
Lol, ja, du har sikkert rett. Har rettet mengden til 100stykk – jeg tror det kanskje er mer rett enn 50….
Bra at det smakte da 😉
Eg vil gjerne prøve å lage desse, men toler ikkje mjølk og må dessverre kutte ut parmesanen. Bør eg då ha meir av noko anna?
Hei Anne
Jeg foreslår at du bytter ut melk med soyamelk for eksempel. Bruk litt ekstra salt og kutt ut parmesanen – og husk å smake og tilpasse krydder ytterlig før du ruller ut farsen til ørten kjøttboller 🙂 Lykke til!
Lagde små kjøttboller. Det ble vel rundt 250 på denne oppskriften. Mulig at de ikke skulle bli så små, men det ble barnas nye favoritt.
Hei Claus
Ja, da må de ha vært små – men så bra! Små kjøttboller er superdigg og jeg skjønner at de gikk unna hos barna 🙂
Skal det ikke spes med vann eller melk?Ellen
Hei Ellen
Nei, disse skal ikke spes med vann eller melk 🙂
Mmmmm disse var knallgide
Så bra at det smakte Rachel! <3
Enda en gang har du reddet dagen her i huset! I dag, fant jeg en hel porsjon av de beste kjøttboller i verden i fryseren da jeg skulle prøve å finne et eller annet til middag. Tuuuusen takk for oppskrifter og tips! ❤️
Woohoo 🙂
Det minnet meg også på at vi er tom for kjøttboller – må lage flere 🙂