Ja, jeg må kalle disse verdens beste kjøttboller for det var det de ble kalt her hjemme når de ble smakt.
Hvorfor? Tja, de er ikke så fancy, bare saftig og gode som kjøttboller skal være. Det holdt visstnok for å hete det de nå heter…
Og her får du oppskriften, uten saus, uten tilbehør, bare kjøttboller. Jeg synes det er super praktisk å ha kjøttboller liggende i frysen. Jeg kan lage brunsaus, ha de opp i og servere med poteter og noe grønt. Jeg kan lage en tomatsaus (eller en tomatsuppe for den saks skyld), ha de opp i og servere med pasta. Jeg kan stappe de i et pitabrød og legge de i matboksen. Jeg kan tine de og server de som tapas – gjerne med en spicy saus som de kan dyppes i. Osv. osv…
Så lag kjøttboller, legg de porsjonsvis (hva du tror din familie vil spise på en omgang) i en plastpose eller beger og frys de. Så kan du trylle frem en kjapp middag på null komma niks med verdens beste kjøttboller.
Og apropos størrelser – lag de den størrelsen du liker og tilpass steketiden deretter.
Verdens beste kjøttboller – lager ca. 100 små kjøttboller
- 800g kjøttdeig
- 400 kjøttdeig av svin
- 200g brødrasp (gjerne Panko)
- 2 egg
- 4 fedd hvitløk, finrevet
- 1 løk, finrevet
- 100g parmesan
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- olivenolje til steking
ovn temp 180C
Fin frem en stor skål og ha alle ingrediensene opp i. Bland for hånd. Alternativt kan du ha alt opp i bollen til en kjøkkenmaskin og bruke eltekroken til å blande farsen.
Stek en liten bit og smak. Tilpass krydderet. Ha gjerne opp i urter om du ønsker (jeg har holdt krydderet veldig enkelt med tanke på at jeg skal kunne servere kjøttbollene på flere forskjellige måter).
Rull ut farsen til kjøttboller og stek de i omganger i en varm stekepanne med litt olivenolje. Du ønsker å få farge på kjøttbollene.
Når kjøttbollene har fått fin farge legger du de i en ildfastform og setter de i forvarmet ovn. Stek til de er gjennomstekte. Hvor lang tid de trenger i ovnen er avhengig av størrelsen på kjøttbollene og hvor lenge du har stekt de i stekepannen. Altså alt fra 5 til 15 minutter. Test en kjøttbolle før du tar alle ut.
La kjøttbollene avkjøle helt før du pakker du i fryseposer eller -beger og fryser.
Kjøttbollene holder seg også godt i kjøleskapet 3-5 dager.
Lyst på flere kjøttboller oppskrifter – ta en titt her.
Litt lite smak så vi tilsatte en liten haug med forskjellig krydder. Men saftige! Ja. Hadde ikke brødrasp så vi knuste loff etter å ha rista de litt i brødrister og la det i en liten skvett med melk. Ikke «verdens beste», men saftige 🙂 Rulla de ut med en diameter på 1,5 cm og endte opp med 256 boller som skal brukes til pasta, pizza, tapas og sikkert flere retter. Takk 🙂
Wow, bra jobba – 256 kjøttboller!!!! 🙂
50 ? Må vel være en skrivefeil. Mer 150. Bildet i artikkel viser vel ca 100.. Tror jeg landa på ca 150.. Ekstremt gode 🙂 fikk kjøpt Panko nedi storgata. Blir en runde til av disse bollene ja..
Lol, ja, du har sikkert rett. Har rettet mengden til 100stykk – jeg tror det kanskje er mer rett enn 50….
Bra at det smakte da 😉
Eg vil gjerne prøve å lage desse, men toler ikkje mjølk og må dessverre kutte ut parmesanen. Bør eg då ha meir av noko anna?
Hei Anne
Jeg foreslår at du bytter ut melk med soyamelk for eksempel. Bruk litt ekstra salt og kutt ut parmesanen – og husk å smake og tilpasse krydder ytterlig før du ruller ut farsen til ørten kjøttboller 🙂 Lykke til!
[…] Har du forresten lyst til å lage kjøttboller uten grønnsaker finner du oppskriften på verdens beste kjøttboller her. […]
Lagde små kjøttboller. Det ble vel rundt 250 på denne oppskriften. Mulig at de ikke skulle bli så små, men det ble barnas nye favoritt.
Hei Claus
Ja, da må de ha vært små – men så bra! Små kjøttboller er superdigg og jeg skjønner at de gikk unna hos barna 🙂
Skal det ikke spes med vann eller melk?Ellen
Hei Ellen
Nei, disse skal ikke spes med vann eller melk 🙂
Mmmmm disse var knallgide
Så bra at det smakte Rachel! <3
Enda en gang har du reddet dagen her i huset! I dag, fant jeg en hel porsjon av de beste kjøttboller i verden i fryseren da jeg skulle prøve å finne et eller annet til middag. Tuuuusen takk for oppskrifter og tips! ❤️
Woohoo 🙂
Det minnet meg også på at vi er tom for kjøttboller – må lage flere 🙂