VERDENS BESTE KJØTTBOLLER

VERDENS BESTE KJØTTBOLLER

Ja, jeg må kalle disse verdens beste kjøttboller for det var det de ble kalt her hjemme når de ble smakt.

Hvorfor? Tja, de er ikke så fancy, bare saftig og gode som kjøttboller skal være. Det holdt visstnok for å hete det de nå heter…

Og her får du oppskriften, uten saus, uten tilbehør, bare kjøttboller. Jeg synes det er super praktisk å ha kjøttboller liggende i frysen.

Lag brunsaus, ha de opp i og servere med poteter og noe grønt.

Eller hva med å lage  en tomatsaus (eller en tomatsuppe for den saks skyld), ha de opp i og servere med pasta. Alternativt kan du stappe de oppi et pitabrød og legge de i matboksen.

Tin de og server de som tapas – gjerne med en spicy saus som de kan dyppes i. 

Mulighetene er altså endeløse!

Så lag kjøttboller, legg de porsjonsvis (hva du tror din familie vil spise på en omgang) i en plastpose eller beger og frys de. Så kan du trylle frem en kjapp middag på null komma niks med verdens beste kjøttboller.

Og apropos størrelser – lag de den størrelsen du liker og tilpass steketiden deretter.

kjøttboller

Glad i kjøttboller? Ta en titt på disse oppskriftene også!

Verdens beste kjøttboller – lager ca. 100 små kjøttboller

ingredienser
  • 800g kjøttdeig
  • 400 kjøttdeig av svin
  • 200g brødrasp (gjerne Panko)
  • 2 egg
  • 4 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 løk, finrevet
  • 100g parmesan
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • olivenolje til steking
fremgangsmåte

ovn temp 180C

Fin frem en stor skål og ha alle ingrediensene opp i. Bland for hånd. Alternativt kan du ha alt opp i bollen til en kjøkkenmaskin og bruke eltekroken til å blande farsen.

Stek en liten bit og smak. Tilpass krydderet. Ha gjerne opp i urter om du ønsker (jeg har holdt krydderet veldig enkelt med tanke på at jeg skal kunne servere kjøttbollene på flere forskjellige måter).

Rull ut farsen til kjøttboller og stek de i omganger i en varm stekepanne med litt olivenolje. Du ønsker å få farge på kjøttbollene.

Når kjøttbollene har fått fin farge legger du de i en ildfastform og setter de i forvarmet ovn. Stek til de er gjennomstekte. Hvor lang tid de trenger i ovnen er avhengig av størrelsen på kjøttbollene og hvor lenge du har stekt de i stekepannen. Altså alt fra 5 til 15 minutter. Test en kjøttbolle før du tar alle ut.

La kjøttbollene avkjøle helt før du pakker du i fryseposer eller -beger og fryser.

Kjøttbollene holder seg også godt i kjøleskapet 3-5 dager.

VERDENS BESTE KJØTTBOLLER

 

 

Kommentarer

  • Reply Irene 5. oktober 2020

    Hei. Jeg sverger til steking av kjøttkaker / kjøttboller i stekeovn. Mye mindre griseri. Rulle kjøttkaker / -boller, og legge dem på bakepapir på en stekeplate. 220 grader i 10 min for kjøttbollene / 15 -16 min for kjøttkaker. Nei, man får ikke samme gode stekeskorpe, men hvis de skal i saus spiller det liten rolle 🙂

    • Reply Mat På Bordet 5. oktober 2020

      Hei Irene
      Ja, det gjør jeg også ofte – det sparer både tid og griseri som du skriver 🙂
      ina 🙂

  • Reply Hege 15. august 2017

    Litt lite smak så vi tilsatte en liten haug med forskjellig krydder. Men saftige! Ja. Hadde ikke brødrasp så vi knuste loff etter å ha rista de litt i brødrister og la det i en liten skvett med melk. Ikke «verdens beste», men saftige 🙂 Rulla de ut med en diameter på 1,5 cm og endte opp med 256 boller som skal brukes til pasta, pizza, tapas og sikkert flere retter. Takk 🙂

    • Reply Mat På Bordet 19. august 2017

      Wow, bra jobba – 256 kjøttboller!!!! 🙂

  • Reply Leffe 30. april 2017

    50 ? Må vel være en skrivefeil. Mer 150. Bildet i artikkel viser vel ca 100.. Tror jeg landa på ca 150.. Ekstremt gode 🙂 fikk kjøpt Panko nedi storgata. Blir en runde til av disse bollene ja..

    • Reply Mat På Bordet 8. mai 2017

      Lol, ja, du har sikkert rett. Har rettet mengden til 100stykk – jeg tror det kanskje er mer rett enn 50….
      Bra at det smakte da 😉

  • Reply Anne 25. april 2017

    Eg vil gjerne prøve å lage desse, men toler ikkje mjølk og må dessverre kutte ut parmesanen. Bør eg då ha meir av noko anna?

    • Reply Mat På Bordet 26. april 2017

      Hei Anne
      Jeg foreslår at du bytter ut melk med soyamelk for eksempel. Bruk litt ekstra salt og kutt ut parmesanen – og husk å smake og tilpasse krydder ytterlig før du ruller ut farsen til ørten kjøttboller 🙂 Lykke til!

  • Reply Claus 14. februar 2017

    Lagde små kjøttboller. Det ble vel rundt 250 på denne oppskriften. Mulig at de ikke skulle bli så små, men det ble barnas nye favoritt.

    • Reply Mat På Bordet 14. februar 2017

      Hei Claus
      Ja, da må de ha vært små – men så bra! Små kjøttboller er superdigg og jeg skjønner at de gikk unna hos barna 🙂

  • Reply Ellen 5. februar 2017

    Skal det ikke spes med vann eller melk?Ellen

    • Reply Mat På Bordet 6. februar 2017

      Hei Ellen

      Nei, disse skal ikke spes med vann eller melk 🙂

  • Reply Rachel 25. januar 2017

    Mmmmm disse var knallgide

    • Reply Mat På Bordet 27. januar 2017

      Så bra at det smakte Rachel! <3

  • Reply Cynthia 29. september 2015

    Enda en gang har du reddet dagen her i huset! I dag, fant jeg en hel porsjon av de beste kjøttboller i verden i fryseren da jeg skulle prøve å finne et eller annet til middag. Tuuuusen takk for oppskrifter og tips! ❤️

    • Reply Mat På Bordet 1. oktober 2015

      Woohoo 🙂
      Det minnet meg også på at vi er tom for kjøttboller – må lage flere 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »