Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

 

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Det har vært stille på bloggen. Hvorfor? Fordi jeg flyr fra det ene prosjektet til det andre og glemmer helt å sette av tid for å blogge. Huff!

Jeg har derfor laget digge boller i dag i håp om at det vil kompensere for at jeg har vært så lite til stede her. Bollene drar du kanskje kjennskap til for jeg lagde de for alle første gang forrige fredag (jeg har vært aktiv på snap og insta stories). Det skulle være kanelboller som en liten fredags ‘treat’ for alle som leier kontorer her, men to ting gikk feil. Jeg hadde ikke kanel og innen jeg var ferdig var alle unntatt en igjen på kontoret. Han fikk selvsagt to boller.

Dermed ble det ikke kanelboller men disse. Jeg rotet litt rundt i skuffene mine, fant frem noen ingredienser jeg tenkte kunne være godt i en snurr og ta dah, hils på snurrer med mandler, kokos og sjokolade.

Jeg noterte selvsagt ikke mengder forrige fredag, men nå har jeg gjort det og nå blir det oppskrift. Passer fint for en helg med litt diverse værutsikter. Sett i gang og bak disse, de er superdigge og fikk en stor tommel opp fra alle her på kontorene.

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Lyst på snurrer men tåler ikke nøtter? Prøv kirsebærsnurrer meds muldretopping

 

 

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

ingredienser
Bolledeig
 • 500g hvetemel
 • 50g sukker
 • 1/2 pose tørrgjær
 • 1/2 ts kardemomme
 • 250ml melk
 • 1 egg
 • 100g smør eller margarin i terninger
Fyll
 • 100g grovmalte mandler
 • 100g sukker
 • 100g smør eller margarin
 • 50g kokosmasse
 • 50g grovhakket sjokolade
til pensling
 • 1 egg, lettpisket
fremgangsmåte

Ovn temp 200°

Lag deigen . Rør sammen hvetemel, sukker, tørrgjær og kardemomme. Pisk melk og egg lett sammen.

Ha det våte i det tørre og sett kjøkkenmaskinen i gang på lav hastighet. Elt til deigen begynner å komme sammen. Ha i smøret/margarinen, en terning av gangen, mens maskinen elter.

La maskinen elte videre (sett gjerne hastigheten opp litt etterhvert) til deigen er glatt og smidig. Dette tar ca. 15 minutter. Den vil være klissete.

Dekk deigen til og la den hvile 60-90 minutter, eller til den har doblet i størrelse. Har du brukt melk fra kjøleskapet, som jeg gjerne gjør, kan det fort ta opp til 2 timer til deigen er godt hevet.

Lag fyllet. Bland grovmalte mandler (jeg brukte food processor til å grovmale de) med smør/margarin og sukker. Sett til side.

Når deigen er ferdighevet helles den over på en lett melet flate. Kjevle den ut til en firkant ca. 30x50cm stor.

Smør mandel/margarin/sukker blandingen over 2/3 av deigen. Strø med kokos og sjokolade og press gjerne fyllet lett ned i deigen med hendene.

Brett tredjedelen av deigen uten fyll over midten og brett så den siste tredjedelen over dette igjen . Skjær deigen i remser (ca. 2 cm brede), tvinn og knyt de. Sjekk denne oppskriften på kanelboller for å se bilder av teknikken.

Sett snurrene på et stekebrett, dekk de til og la de etterheve en halvtimes tid.

Sett de så i forvarmet ovn og stek i ca. 15minutter. Steketiden vil variere med tykkelsen på snurrene og hvor tette de står inn til hverandre. Snurrene skal ha godt med farge og se gjennomstekte ut.

La snurrene avkjøle noe på brettet før du legger de over på en rist og lar de avkjøle helt – eller så lenge du kan vente.

Snurrer med mandler, kokos og sjokolade

Jeg synes de ikke trenger glasur, men det er ikke noe i veien for å drysse litt melisglasur på toppen om ønsket.

Snurrene kan fint fryses.

God helg!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »