Ja, jeg er glad i pasta og når været blir varmere slår jeg meg løs med pastasalat!
I motsetning til den forrige pastasalaten på bloggen – den med kylling, bacon, avokado og en rømmedressing – er denne laget med en vinaigrette. Det gir en litt friskere salat som sammen med feta og oliven gir pastasalaten en noe gresk tone.
Personlig kan jeg ikke velge en favoritt blant de to. Noen dager har jeg mer lyst på denne, andre dager er det pastasalaten med rømmedressing som gjelder.
Begge salatene passer utmerket som tilbehør såvel som en egen rett i seg selv. Ikke bare det, men begge blir bedre av å bli laget dagen før og er superlette å ta med seg på tur, i matpakka, til fest eller hva du nå skulle finne på.
Glad i salater? Da vil du elske den nye boken min SKIKKELIG GODE SALATER!
Ha hvitløken i sitronsaften og la det stå ett minutt eller to. Tilsett olivenolje, litt salt og litt pepper. Rist godt. Smak til med mer salt eller pepper om nødvendig.
Er vinagretten ikke syrlig nok kan du ha opp i mer sitronsaft eller hvitvinseddik. Er den for syrlig har du opp i mer olivenolje.
Bruker du fetaost i lake kan du gjerne ersatte noe av olivenoljen med laken for mer smak.
Kok pasta al dente etter pakkens anvisninger. Dette innebærer vanligvis ett minutt mindre koketid enn anvist på pakken.
Hell av pastavannet og la det renne godt av. Ha den varme pastaen i en stor bolle og bland med vinaigretten.
La pastaen avkjøle helt.
Riv eller skjær kyllingen i biter. Skjær cherry tomater i 2 eller 4 alt ettersom hvor store de er. Skjær agurken i 4 på langs og så i skiver.
Ha kyllingen, cherry tomater, agurk, fetaost og halvparten av persillen i bollen og rør forsiktig sammen med pastaen. La pastasalaten godgjøre seg en times tid før servering. Smak
Rør forsiktig sammen igjen før servering, smak til med salt og pepper og pynt med resten av persillen.
Oppbevar pastasalaten kjølig, men server gjerne romtemperert.