Noen oppskrifter trenger litt uvanlige ingredienser. Hummus for eksempel er vanligvis laget med tahini, finmalte sesamfrø som du finner i innvandrerbutikker og i flere og flere dagligvare butikker.
Vil du ikke kjøpe tahini ens ærend for å lage hummus eller liker du ikke smaken på tahini så kan jeg fortelle at den kan fint lages uten også. Hurra!
Følger du denne oppskriften kan du for eksempel sløyfe tahini og kompensere med mer olivenolje og vann for å få ønsket konsistens. Et annet alternativ er å følge oppskriften som du finner under som er laget med yoghurt. Yoghurten gjør hummus’en noe mer kremete enn om du hadde laget uten. Jeg synes det ble ordentlig digg!
Nå er dette en oppskrift som skal gå på 1,2,3. Vil du eller har du mer tid å investere kan du gjøre følgende for å gjøre den enda bedre…
- bløtlegge tørkede kikerter over natten og koke de opp dagen etter
- fjerne ‘skinnet’ som er rundt kikerten. Klem kikerten og dra av skinnet – gir en glattere hummus
Lyst å prøv andre typer hummus? prøv
Skal kikertene kokes først? Eller er de kanskje ferdig kokt i de hermetiske boksene?
Hei Dijana
Det er som du skriver – kikerter som du finner i lake i hermetiske bokser er allerede kokt 🙂
hilsen
ina
Denne var kjempegod
Så hyggelig å høre at det smakte Tove 🙂
Sååå godt med en god hummus og så greit å slippe tahini….
Laget også den med ruccola – det blir absolutt en ny favoritt å ha på brødskiva!
Jeg er storforbruker av kikerter. Bruker å koke masse som jeg fryser ned i passende porsjoner. De tiner hurtig og det er så greit å ha kikerter lett tilgjengelig.
Prøvde meg også på rista pitabrød og serverte alt sammen + tunfisktapenade. Deilig!!!
Takk for en super blogg! Jeg finner alltid noe spennende inne hos deg.
Ønsker deg en fin sommer!
Hei Alexandra!
Så lurt å koke masse og så fryse, det hadde jeg faktisk ikke tenkt på – takk for tips!
God sommer til deg og!!!