Hummus på 1,2,3 (uten tahini)

hummus

Noen oppskrifter trenger litt uvanlige ingredienser. Hummus for eksempel er vanligvis laget med tahini , finmalte sesamfrø som du finner i innvandrerbutikker og i flere og flere dagligvare butikker.

Vil du ikke kjøpe tahini ens ærend for å lage hummus eller liker du ikke smaken på tahini så kan jeg fortelle at hummus kan fint lages uten også. Hurra!

Følger du denne oppskriften på hummus kan du for eksempel sløyfe tahini og kompensere med mer olivenolje og vann for å få ønsket konsistens. Et annet alternativ er å følge oppskriften som du finner under som er laget med yoghurt. Yoghurten gjør hummus’en noe mer kremete enn om du hadde laget uten. Jeg synes det ble ordentlig digg!

Nå er dette en hummus oppskrift som skal gå på 1,2,3. Vil du eller har du mer tid å investere kan du gjøre følgende for å gjøre hummusen enda bedre…

  • bløtlegge tørkede kikerter over natten og koke de opp dagen etter. la de avkjøle og bruk de i hummusen – gir enda bedre smak
  • fjerne ‘skinnet’ som er rundt kikerten. Klem kikerten og dra av skinnet – gir en glattere hummus

Lyst å prøv andre typer hummus? prøv

 

Hummus på 1,2,3 (uten tahini)

ingredienser
hummus
  • 2 bokser a 400g kikerter
  • 1-2 hvitløksfedd
  • ca. 1 dl yoghurt naturell
  • 1-2 ss sitronsaft
  • salt
  • iskaldt vann
pynt
  • finhakket persille
  • ristede sesamfrø
  • kvernet chiliflak
fremgangsmåte

Hell av laken fra kikertene.

Ha kikertene i en food processor og ha opp i hvitløksfedd, yoghurt og sitronsaft.

Sett food processoren i gang og kjør til du har ønsket konsistens på hummusen. Smak underveis og tilsett mer hvitløk eller salt om ønsket.

Tilsett vann eller mer yoghurt om du ønsker en mer flytende hummus.

Hell hummus i en skål og pynt med olivenolje, sesamfrø, persille og chiliflak. Server.

Hummus kan også oppbevares kjølig 2-3 dager.

hummus

Kommentarer

  1. Reply Alexandra 1. juli 2017

    Sååå godt med en god hummus og så greit å slippe tahini….
    Laget også den med ruccola – det blir absolutt en ny favoritt å ha på brødskiva!
    Jeg er storforbruker av kikerter. Bruker å koke masse som jeg fryser ned i passende porsjoner. De tiner hurtig og det er så greit å ha kikerter lett tilgjengelig.
    Prøvde meg også på rista pitabrød og serverte alt sammen + tunfisktapenade. Deilig!!!
    Takk for en super blogg! Jeg finner alltid noe spennende inne hos deg.
    Ønsker deg en fin sommer!

    • Reply Mat På Bordet 12. juli 2017

      Hei Alexandra!
      Så lurt å koke masse og så fryse, det hadde jeg faktisk ikke tenkt på – takk for tips!
      God sommer til deg og!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »