Det stikker litt i hjertet mitt når jeg ser bilder på sosiale medier av markeder i utlandet som bugner av frukt og grønnsaker. Jeg blir rett og slett litt sjalu…
Men, så tar jeg meg en tur på Bondens Marked (sesongen startet opp igjen i dag i Oslo) og synes ikke lenger at jeg har det så vondt. For se hva jeg fant! Tomater og gulrøtter i flotte farger og størrelse. Blomkål, mellomstore agurker og sukkererter – sprøe og fulle av smak! Egg i forskjellige farger, bondebønner og sukkererte ble også med hjem.
Det bar rett hjem for å vaske grønnsakene og lage en deilig dipp. For dipp må man ha! Det ble hummus med røde linser krydret med hvitløk og spisskummen og skal serveres senere i kveld når vi kommer sammen med gode venner.
Jeg synes altså ikke lenger synd på meg selv her jeg bor i Norge. For når sesongen først starter er det mye godt å finne på markeder, små som store. Du finne rselvsagt mye annet enn frukt og grønnsaker på Bondens Marked – mitt råd er å gå der med tom mage. En sen frokost eller lunsj kan spises der om det er i form av sveler eller hjorteburgere. Kom også med en plan! Jeg lar meg lett rive med og ender opp med mer enn det jeg trenger. Vit hva du skal lage med du skal kjøpe og hva du skal bruke det til er mitt råd. Det går alltid an å kjøpe mer neste gang det er marked.
Lag gjerne et lignende fat som jeg har gjort her. Bruk det du finner av grønnsaker og spe på med litt frukt eller bær – det er alltid godt. Sjekk ut oppskriften på hummus, hummus med ruccola og kremete bønnedip som alternativer.