Hummus med røde linser og grønnsaker fra Bondens Marked

Hummus med røde linser

Det stikker litt i hjertet mitt når jeg ser bilder på sosiale medier av markeder i utlandet som bugner av frukt og grønnsaker. Jeg blir rett og slett litt sjalu…

Men, så tar jeg meg en tur på Bondens Marked (sesongen startet opp igjen i dag i Oslo) og synes ikke lenger at jeg har det så vondt. For se hva jeg fant! Tomater og gulrøtter i flotte farger og størrelse. Blomkål, mellomstore agurker og sukkererter – sprøe og fulle av smak! Egg i forskjellige farger, bondebønner og sukkererte ble også med hjem.

Det bar rett hjem for å vaske grønnsakene og lage en deilig dipp. For dipp må man ha! Det ble hummus med røde linser krydret med hvitløk og spisskummen og skal serveres senere i kveld når vi kommer sammen med gode venner.

Jeg synes altså ikke lenger synd på meg selv her jeg bor i Norge. For når sesongen først starter er det mye godt å finne på markeder, små som store. Du finne rselvsagt mye annet enn frukt og grønnsaker på Bondens Marked – mitt råd er å gå der med tom mage. En sen frokost eller lunsj kan spises der om det er i form av sveler eller hjorteburgere. Kom også med en plan! Jeg lar meg lett rive med og ender opp med mer enn det jeg trenger. Vit hva du skal lage med du skal kjøpe og hva du skal bruke det til er mitt råd. Det går alltid an å kjøpe mer neste gang det er marked.

Lag gjerne et lignende fat som jeg har gjort her. Bruk det du finner av grønnsaker og spe på med litt frukt eller bær – det er alltid godt. Sjekk ut oppskriften på hummus, hummus med ruccola og kremete bønnedip som alternativer.

Hummus med røde linser

 

Hummus med røde linser

ingredienser
  • 2 bokser à 290g røde linser
  • 1 boks à 380g kikerter
  • 2 hvitløksfedd, skrelt og knust
  • 1/ 2 ts spisskummen
  • 1 ts flaksalt
  • saften av 1/2 sitron
  • 3-4 ss ristede sesamfrø (kan sløyfes)
  • 1-2 dl. olivenolje
  • 1 neve persille, grovhakket
fremgangsmåte

Hell laken av linser og kikerter og ha de opp i en food processor. Ha hvitløk, spisskummen, salt , sesamfrø og sitronsaft opp i og sett maskinen i gang.Hell opp i olivenolje, gjerne mens maskinen kjører til du får ønsket konsistens. Husk at jo lengre du kjører maskinen, jo glattere hummus du får.

Smak til hummus med salt og evt. mer sitronsaft. Rør inn persille og hell opp i en pen skål.

Sett skålen på et fat og legg grønnsaker pent rundt omkring.

hummus med røde linser

Jeg har brukt gulrøtter (med grønt på, da blir det ekstra dekorativt), sukkererter og blomkål (hvit og lilla)

hummus med røde linser

tomater i forskjellige farger og mellomstore agurker som jeg skjærte opp i lengder.

hummus med røde linser

Noen gule og røde bringebær ble det og ♥ Dippen pyntet jeg med litt olivenolje og ristede sesamfrø.

hummus med røde linser

Hele fatet blir med oss på vennekveld i kveld istedenfor en falske vin. Jeg gleder meg allerede!

PS. alle grønnsakene med unntak av lilla blomkål ble kjøpt på Bondens Marked i dag. Lilla blomkål fant jeg på meny. Skal du ha tomater slik jeg har kjøpt her må du være tidlig ute. Du får kjøpt de på standen til Korsvold Gård. Gule og røde bringebær kjøpte jeg på standen til Søndre Bjerkerud. Her gjelder det også å være tidlig ute om man vil ha gule bringebær.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »