Sitronmuffins med valmuefrø

sitronmuffins med valmuefrø

Vet du hva jeg virkelig elsker? Sitronmuffins med valmuefrø!

Det er så digg at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre av meg. Jeg spiser selvsagt altfor mange selv, men øyner håp for å kunne lage de oftere nå som jeg har kontor og jeg har så mange velvillige kontor kollegaer som aldri takker nei til å smake på bakst.

Du kan selvsagt sløyfe valmuefrø om du ønsker (eller ikke har) men jeg synes det er deilig med litt krønsj. De fungerer også litt som pynt og gir en fin svart spettet kake. Bruk gjerne litt på toppen av glasuren også.

Denne oppskriften er av den enkle varianten og følger bland det tørre med det våte prinsippet. Det eneste du skal passe på er å ikke røre for mye. Det våte kan gjerne bare brettes inn i det tørre med en stor skje eller slikkepott.

Sitronmuffins kan gjerne fryses – uten glasur. La de tine i romtemperatur og server med eller uten glasur til en kopp te for eksempel.

Skikkelig kos!

sitronmuffins med valmuefrø

Er du like glad i sitronbakst som jeg er vil du kanskje også prøve denne oppskriften på saftig sitronkake med valmuefrø eller denne oppskriften på doughnuts med sitron og valmuefrø.

 

Sitronmuffins med valmuefrø – 12 stykk

ingredienser
Sitronmuffins
  • 225g hvetemel
  • 1.5ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 100g sukker
  • 2 ss valmuefrø
  • saft og finrevet skall av en sitron
  • 100g smør eller margarin, smeltet og avkjølt
  • 2 dl vaniljeyoghurt
  • 1 egg
Sitron glasur
  • saft av 1/2 sitron
  • melis
  • valmuefrø til pynt
fremgangsmåte

Ovn temp 180C ca. 20 minutterover og undervarme

Bland hvetemel, bakepulver, natron, sukker, valmuefrø og finrevet sitronskall godt sammen i en bolle.

Rør sammen sitronsaft, yoghurt, smeltet smør eller margarin og egg.

Hell det våte i det tørre. Bruk en stor skje eller slikkepott for å brette det våte inn i det tørre, pass på å ikke røre for mye.

Ha muffinsformer i muffinsbrettet og fordel røren jevnt blant de.

Sett brettet i forvarmet ovn og stek i 15-20 minutter til gjennomstekte. Sjekk gjerne med kakepinne, den skal komme ut rent.

Ta sitronmuffins ut av brettet og la de avkjøle på rist.

Lag glasuren. Ha nok melis i sitronsaften for å lage en jevn glasur. Fordel over de avkjølte sitronmuffinsene og pynt med valmuefrø.

Spis og kos deg! Husk å dele ♥

sitronmuffins

Kommentarer

  1. Reply Anita Gismervik 19. august 2017

    Disse høres deilige ut! Bruker du små muffinsformer?

    • Reply Mat På Bordet 20. august 2017

      hei Anita
      Litt usikker på hva du mener med små – jeg brukte ‘normal’ størrelse. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »