Pasta med aubergine og squash

pasta med aubergine

Nå er det lenge siden jeg har publisert en vegetaroppskrift her på bloggen som att på til er lett å lage i hverdagen. En variant av oppskriften ligger her på bloggen fra før av, men det var på tide med en oppgradering. Både når det gjelder bildene og selve oppskriften.

Pasta med aubergine og squash er ypperlig å lage de dagene du ikke har lyst på kjøtt til middag. Mild og god i smaken, bør den falle i smak hos de fleste. Litt frisk oregano (om du har), litt fersk pepper kvernet over det hele og nyrevet parmesanost er prikken over i’en.

Kjøp en god pasta, du vil kunne smake forskjellen, og lek litt med typer. Jeg liker litt størrelse på pastaen for denne retten da grønnsakene er store. Du kan selvsagt skjære grønnsakene i mindre biter om du vil, jeg liker det litt ‘chunky’.

Og for dere som har barn(eller ungdom) som ikke er så glad i grønnsaker har jeg et tips. Bruk en stavmikser, kjør sausen glatt og server blandet med pasta med parmesan på toppen. Kan hende det blir bedre tatt i mot.

På utkikk etter flere vegetaroppskrifter? Du finner de her. 

pasta med aubergine

Pasta med aubergine og squash – 4-6 porsjoner

ingredienser
  • 1 stor eller 2 mellomstore auberginer
  • 1 løk, i terninger
  • 1 squash, i terninger
  • 2 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper
  • 1 ss balsamico sirup
  • 1 boks (400g) cherry tomater
  • ca. 1 ss grovhakket frisk oregano
fremgangsmåte

pasta med aubergine

Skjær auberginen i terninger. Ha de opp i en dørslag, strø med litt salt, rør om for å fordele saltet. Sett noe tungt på toppen av auberginen, og la det renne av en 15 minutters tid. Skyll auberginen for å fjerne saltet. Tørk godt med tørkepapir.

Skjær løk og squash i terninger, grovhakk hvitløken. Stek auberginen over litt høy varme, den kan gjerne få litt farge. Tilsett løk og squash og stek noen minutter til løken begynner å bli myk. Slå ned varmen og tilsett hvitløken. Krydre med tørket oregano, salt og pepper.

Hell opp i tomaten, skyll gjerne boksen med litt vann slik at du får alt med deg. La sausen småkoke en 10 minutters tid (kok gjerne pastaen nå).

Ha opp i balsamico sirup og frisk oregano og smak til med salt og pepper. Blir sausen litt tørr kan du tilsette litt av pastaens kokevann.

Rør sausen med nykokt pasta og server med parmesan og mer frisk oregano.

pasta med aubergine
Lyst på flere pastaoppskrifter? Klikk her. 
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »