Zwiebelkuchen, eller løkpai, er absolutt en av mine favoritter. Sart, søt løk på toppen av en sprø paibunn med en rømmebasert fyll. What’s not to like? sier jeg bare.
Bacon (Speck) er en naturlig medspiller i denne løkpaien, men jeg har byttet den ut med chorizo. Ikke noe spesiell grunn til det bortsett fra at jeg tenkte det kunne være godt med litt spicy spansk pølse, og så hadde jeg litt ekstra liggende i kjøleskapet som jeg gjerne ville bruke opp.
Det håper jeg at du gjør også. Altså ser hva du har i kjøleskapet og bruker rester der du kan. Skinke eller annen pølse kan du bruke i denne oppskriften istedenfor chorizo eller bacon. Har du ikke parmesanost kan du bruke andre osterester, gjerne noen med litt smak – jarlsberg eller Gruyère for eksempel.
Løk kan gjerne også være en miks av gule og røde om det er det du har i skuffen. Og bruk gjerne hva du har av friske urter for å strø på toppen – basilikum, persille, oregano, timian – det meste går…
Dette er en stor løkpai, stekt i en stor langpanne. Vil du ikke ha så mye kan du gjerne halvere oppskriften. Alternativt kan du fryse det du har til overs. Ta den frossen med på jobb – den er tint til lunsj og kan enten spises som den er, eller varmes raskt opp.
Server gjerne løkpaien med en god salat. En kald øl er jammen også godt til….
Er du glad i pai? Du finner mange paioppskrifter på bloggen – her er noen av mine favoritter:
- shepherds pai med lam, linser og spinat
- alt-i-ett pølsepai (toad in the hole)
- pai med purre og soltørkede tomater
- enkel laksepai
Hvor stor langpanne er det brukt i denne oppskriften ?
Langpannen måler ca. 30x40cm
Kan det benyttes lett rømme i denne?
Hei Ingrid
Ja, det må du gjerne gjøre.
Hilsen
ina
Veldig god pai!
Så hyggelig å høre! 🙂