Enkel gryterett med biff, gresskar og italienske tomater

Enkel gryterett med biff, gresskar og italienske tomater

Det er på sin plass med en oppskrift på en enkel, varmende gryterett når høsten er her og vinteren er i anmarsj, ikke sant?

Denne gryteretten er perfekt til litt kjølige høstdager eller kalde vinterdager. Den består av storfe (velg et stykke som skal ha lang steke-/koketid som høyrygg eller bog for eksempel), godt krydret med cayennepepper og spisskummen i en deilig tomatsaus og tilsatt gresskar, paprika og bønner.

Tomatene jeg har brukt er Mutti cherrytomater. Solmodne, italienske tomater plukket på helt riktig tidspunkt slik at de beholder den gode smaken. Legg gjerne en del av tomatene til side slik at du kan pynte med de ved servering. Ikke bare ser det pent ut, men de er en fin kontrast til den varme maten og gir ekstra god tomatsmak.

Enkel gryterett med biff, gresskar og italienske tomater

Gryteretten er enkel å lage. Sett av ca. en halvtime for å få alle ingrediensene forberedt og opp i gryta. Gryta settes så i ovnen et par timer før den ferdigstilles. Vil du se hvordan retten lages kan du ta en titt på denne filmen:

Filmen vil også vises på Matkanalen i oktober – hold utkikk etter meg og Mutti 🙂

Lyst på flere flere oppskrifter på gryteretter – ta en titt her. 

Enkel gryterett med biff, gresskar og italienske tomater – 4-6 porsjoner

 

ingredienser
Gryterett
  • 1 kg storfekjøtt (høyrygg eller bog) i terninger ca. 3x3 cm
  • 2 løk grovhakket
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss oregano, tørket
  • ca. 1.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 bokser á 400g Mutti cherrytomater
  • 5 dl storfekraft eller -buljong
  • ca. 500g flaskegresskar i terninger
  • 2 paprika,gjerne røde eller gule, i store terninger
  • 1 boks á 400g svarte bønner
  • olje eller margarin til steking
Serveres med
  • vårløk i skiver
  • rømme
  • frisk koriander
  • avokado i skiver
  • varme tortillas
fremgangsmåte

Ovn temp 160°

Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm store.

Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Stek kjøttet i omganger (ikke overfyll stekepannen) og la den få en fin skorpe. Ha litt salt og pepper på kjøttet før du legger det over i en større gryte. Pass på at du bruke en gryte som kan stå i ovnen, ingen plast eller treknotter på lokket altså.

Stek løken i stekepannen som du brukte for kjøttet. Når den begynner å bli myk tilsettes cayennepepper, spisskummen og oregano. Stek videre. Det vil dufte aldeles nydelig!

Ha opp i melet og stek videre. Tilsett buljong og rør alt sammen. La det koke opp slik at det tykner. Hell dette opp i gryta sammen med kjøttet.

Ha opp i en boks Mutti cherrytomater. Hell den andre boksen gjennom en sil og sett tomatene til side. Tomatsaften helles opp i gryta. Rør rundt i gryta slik at alt er blandet, sett på lokk og sett i forvarmet ovn.

La gryteretten stå i ovnen 1.5 – 2 timer til kjøttet er mørt. Rør inn gresskar, og sett tilbake i ovnen for 15 minutter. Rør inn paprika og sett tilbake i ovnen 15 minutter.

Til slutt røres svarte bønner forsiktig inn i gryteretten. Smak til med salt og pepper og retten er klar for servering.

Sett gryta på bordet og server med tilbehør. Håper det smaker!

Enkel gryterett med biff, gresskar og italienske tomater

Retten kan også serveres med ris eller poteter til om ønskelig.

 

Innlegget er skrevet som del av et samarbeid med MUTTI. 

Les gjerne mer om familiebedriften Mutti her. 

Kommentarer

  1. Reply Torsk med italienske tomater, kikerter og chorizo - Mat Pa Bordet 10. oktober 2017

    […] gjerne også en titt på denne biffgryten som er laget i forbindelse med mitt samarbeid med Mutti. Også med fin film som viser deg gangen i […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »