Rødbetehummus

rødbetehummus

Fargen på rødbetehummus burde være grunn nok til å lage det.

Bare se på det! Jeg kaller det for hot pink, og er du som meg og elsker litt (mye) farge i maten din, er rødbetehummus veien å gå.

Sunt, enkelt å lage og anvendelig er det og. Smør det på kjeks, eller bruk det som dipp. Server med salater eller en skål med grønnsaker og falafel for eksempel. Har du det stående i kjøleskapet har du en rask og sunn snack tilgjengelig.

Raskt å lage er det og. Jeg brukte ferdigkokt rødbete (de ligger som regel i grønnsaksdisken, vakumpakket), men det er ingenting i veien for å koke eller steke den selv. Skal du koke eller steke de, regn med 1 -2 timer koke/steketid alt ettersom hvor store rødbetene er.

En sterk food processor er også kjekt å ha for denne oppskriften. Jo lengre du kjører food processoren jo glattere blir rødbetehummusen. Når det er sagt, så smaker den like god om den er litt grov i konsistensen.

rødbetehummus

Er du glad i hummus kan du sjekke ut disse oppskriftene også:

Rødbetehummus

ingredienser
rødbetehummus
  • 1 mellomstor rødbete, kokt eller stekt, avkjølt
  • 1 boks kikerter
  • 1 hvitløksfedd (valgfritt)
  • 2 ss tahini
  • saften av en hal sitron
  • salt
  • cayennpepper
pynt
  • persille, finhakket
  • pistasjnøtter, grovhakket
  • olivenolje
fremgangsmåte

Skjær rødbeten i terninger og ha opp i en food processor sammen med kikerter (drenert), hvitløk, tahini og sitronsaft.

Sett food processoren i gang og kjør til du har ønsker konsistens. Jo lengre du kjører food processoren, jo finere hummus får du. Smak til med salt og litt cayenne pepper om du ønsker litt futt. Synes du hummusen er for tykk kan du tilsette vann.

Ha rødbetehummus i en serveringsskål og lag et mønster på toppen med baksiden av en skje. Hell litt olivenolje over og pynt med en blanding av persille og pistasjnøtter.

Dig in!

rødbetehummus

Nysgjerrig på knekkebrødene på bildet? Oppskriften finner du her!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »