Fargen på rødbetehummus burde være grunn nok til å lage det.
Bare se på det! Jeg kaller det for hot pink, og er du som meg og elsker litt (mye) farge i maten din, er rødbetehummus veien å gå.
Sunt, enkelt å lage og anvendelig er det og. Smør det på kjeks, eller bruk det som dipp. Server med salater eller en skål med grønnsaker og falafel for eksempel. Har du det stående i kjøleskapet har du en rask og sunn snack tilgjengelig.
Raskt å lage er det og. Jeg brukte ferdigkokt rødbete (de ligger som regel i grønnsaksdisken, vakumpakket), men det er ingenting i veien for å koke eller steke den selv. Skal du koke eller steke de, regn med 1 -2 timer koke/steketid alt ettersom hvor store rødbetene er.
En sterk food processor er også kjekt å ha for denne oppskriften. Jo lengre du kjører food processoren jo glattere blir rødbetehummusen. Når det er sagt, så smaker den like god om den er litt grov i konsistensen.
Er du glad i hummus kan du sjekke ut disse oppskriftene også: