Vi nærmer oss jul med stormskritt og da er det på sin plass å publisere en aldri så liten oppskrift på juleskinke.
Juleskinke spiser vi alltid i løpet av julen. Vi begynner gjerne med den allerede på lille julaften, fortsetter med svinestek på julaften og spiser da rester av begge to hele julen lang. Skikkelig skinkebonanza her i huset altså!
Men, det hender også at jeg skjærer juleskinken i tynne skiver og stuer den vekk i frysen for så å hente den frem i porsjoner for å kunne nyte skinken utover julen. God ‘hjemmelaget’ skinke bør jo spises året rundt spør du meg.
I tillegg til å fryse den i små pakker med fine skiver liker jeg også å skjære skinken i terninger og fryse de i porsjoner. Disse henter jeg frem om jeg vil ha noe godt på pizzaen for eksempel, eller skal ha de i en omelett, supper eller salat. Det finnes jo uendelig mange bruksområder for denne skinken.
Jeg kan bare konkludere med at jeg burde lage det oftere!
Lurer du på hva du kan servere som tilbehør til juleskinken har jeg noen forslag her:
- Waldorfsalat – selvfølgelig….
- Rosenkålsalat – for det er godt til det meste
- Fløtegratinerte poteter – noe varmt til er alltid godt
- Ovnsbakt løk – fordi jeg er umåtelig glad i løk