![juleskinke](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2017/12/P1010063.jpg)
Vi nærmer oss jul med stormskritt og da er det på sin plass å publisere en aldri så liten oppskrift på juleskinke.
Juleskinke spiser vi alltid i løpet av julen. Vi begynner gjerne med den allerede på lille julaften, fortsetter med svinestek på julaften og spiser da rester av begge to hele julen lang. Skikkelig skinkebonanza her i huset altså!
Men, det hender også at jeg skjærer juleskinken i tynne skiver og stuer den vekk i frysen for så å hente den frem i porsjoner for å kunne nyte skinken utover julen. God ‘hjemmelaget’ skinke bør jo spises året rundt spør du meg.
I tillegg til å fryse den i små pakker med fine skiver liker jeg også å skjære skinken i terninger og fryse de i porsjoner. Disse henter jeg frem om jeg vil ha noe godt på pizzaen for eksempel, eller skal ha de i en omelett, supper eller salat. Det finnes jo uendelig mange bruksområder for denne skinken.
Jeg kan bare konkludere med at jeg burde lage det oftere!
![juleskinke](https://matpaabordet.no/wp-content/uploads/2017/12/P1010059.jpg)
Lurer du på hva du kan servere som tilbehør til juleskinken har jeg noen forslag her:
- Waldorfsalat – selvfølgelig….
- Rosenkålsalat – for det er godt til det meste
- Fløtegratinerte poteter – noe varmt til er alltid godt
- Ovnsbakt løk – fordi jeg er umåtelig glad i løk