Jeg overdriver ikke når jeg skriver at dette er en blomkålsuppe med masse hvitløk, for her går det unna.
Men før du får helt bakoversveis (eller ikke) så kan jeg forsikre deg om at hvitløken først ovnsstekes til den er helt myk og nesten søt i smaken. Ingen prangende, in your face, hvitløkssmak her altså. Selv om det også kan være godt.
En hel hvitløk skal altså til for å smaksette denne suppen og dægern så godt det blir.
Enkelt å lage er den og. Blomkål og hvitløk ovnsstekes til mørt og kjøres så sammen med kraft (eller buljong) til en glatt og mild suppe.
Jeg bruker som regel en stavmikser til å kjøre suppene mine glatte, men gikk for blenderen denne gangen. Den gjorde enda bedre jobb av å kjøre suppen helt silkemyk. Har du en blender anbefaler jeg derfor å bruke den. Det betyr litt mer oppvask, men er absolutt verdt innsatsen.
På toppen har jeg drysset litt finhakket persille og nøtter samt litt parmesanost. Her har du mulighet til å hakke inn litt mer hvitløk om ønsket. Du kan også droppe toppingen helt.
Server gjerne suppen med godt brød til.
Vil du prøve andre varianter på blomkålsuppe finner finner du et utvalg her:
- blomkålsuppe med kokosmelk, chilli og ingefær
- blomkålsuppe med blåmuggost
- blomkålsuppe med bacon
- indisk inspirert blomkålsuppe
Er alltid så fornøyd med maten jeg lager ved hjelp av dine oppskrifter og lagde denne akkurat, men selv for en hvitløkselsker ble dette altfor mye. Den hadde en veldig god smak i starten, men etter hvert ble det mer en hvitløksuppe. Jeg ville nok halvert mengden hvitløk fra åtte til fire.
Hei Ingrid
Takk for tilbakemelding!
Jeg opplevde ikke at hvitløken var overveldende, men vi er alle forskjellige. I tillegg kan hvitløkfedd variere i både størrelse og intensitet.
Blir spennende å se om flere melder tilbake om for mye hvitløksmak…