Blomkålsuppe med masse hvitløk

Blomkålsuppe med masse hvitløk

Jeg overdriver ikke når jeg skriver at dette er en blomkålsuppe med masse hvitløk, for her går det unna.

Men før du får helt bakoversveis (eller ikke) så kan jeg forsikre deg om at hvitløken først ovnsstekes til den er helt myk og nesten søt i smaken. Ingen prangende, in your face, hvitløkssmak her altså. Selv om det også kan være godt.

En hel hvitløk skal altså til for å smaksette denne suppen og dægern så godt det blir.

Enkelt å lage er den og. Blomkål og hvitløk ovnsstekes til mørt og kjøres så sammen med kraft (eller buljong) til en glatt og mild suppe.

Jeg bruker som regel en stavmikser til å kjøre suppene mine glatte, men gikk for blenderen denne gangen. Den gjorde enda bedre jobb av å kjøre suppen helt silkemyk. Har du en blender anbefaler jeg derfor å bruke den. Det betyr litt mer oppvask, men er absolutt verdt innsatsen.

På toppen har jeg drysset litt finhakket persille og nøtter samt litt parmesanost. Her har du mulighet til å hakke inn litt mer hvitløk om ønsket. Du kan også droppe toppingen helt.

Server gjerne suppen med godt brød til.

Blomkålsuppe med masse hvitløk

Vil du prøve andre varianter på blomkålsuppe finner finner du et utvalg her:

Blomkålsuppe med masse hvitløk – 3-4 porsjoner

ingredienser
Blomkålsuppe
  • 1 blomkål
  • 1 hvitløk
  • 1 løk
  • 1l grønnsaksbuljong
  • 20g parmesanost, revet
  • olivenolje
  • salt og pepper
Topping
  • finhakkede nøtter
  • persille
  • revet parmesanost
fremgangsmåte

Ovn temp 180°

Skjær blomkål i biter. Skrell og skjær løk i båter. Del opp hvitløken i fedd (ikke skrell de).

Ha alt i en idfastform eller stekebrett og strø med litt olivenolje, salt og pepper. Bland godt med hendene.

Blomkålsuppe med masse hvitløk

Sett i forvarmet ovn og stek i ca 30 minutter til grønnsakene og hvitløken er helt mør.

Blomkålsuppe med masse hvitløk

Ha blomkålen og løken i en kjele. Press det myke kjøttet ut av hvitløksfeddene og ha det også opp i kjelen. Hell i kraften/buljongene og kok opp.

Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Alternativt kan du helle suppen i en blender og kjøre den glatt.

Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.

Finhakk persille og bland med parmesan og nøtter. Strø over suppen før servering.

Suppen egner seg fint for frysing (uten topping).

Blomkålsuppe med masse hvitløk

Kommentarer

  • Reply Ingrid 31. januar 2018

    Er alltid så fornøyd med maten jeg lager ved hjelp av dine oppskrifter og lagde denne akkurat, men selv for en hvitløkselsker ble dette altfor mye. Den hadde en veldig god smak i starten, men etter hvert ble det mer en hvitløksuppe. Jeg ville nok halvert mengden hvitløk fra åtte til fire.

    • Reply Mat På Bordet 4. februar 2018

      Hei Ingrid
      Takk for tilbakemelding!
      Jeg opplevde ikke at hvitløken var overveldende, men vi er alle forskjellige. I tillegg kan hvitløkfedd variere i både størrelse og intensitet.
      Blir spennende å se om flere melder tilbake om for mye hvitløksmak…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »