På kalde, mørke vinterdager er det ingenting som smaker bedre enn en fargerik, fløyelsmyk gulrotsuppe med litt futt.
Denne oppskriften er midt i blinken. Enkel å lage, god på smak. Om du vil ‘stæsje’ den litt kan du gjøre som jeg har gjort her og toppet suppen med noen fine skiver gulrøtter, litt frisk koriander og vårløk. Litt finrevet limeskall er også med.
Tips : om ikke du ønsker å bruke tid på å grovhakke løk, hvitløk, ingefær og chili kan du ha de opp i en foodprocessor og kjøre den til de er finhakket.
Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje i en gryte over middelsvarme til mørt. Dryss karripulver over, tilsett gulrøttene og stek noen minutter til.
Rør inn kokosmelk og buljong og la det koke opp. La suppen småkoke til gulrøttene er møre. Dette kan ta 10 – 20 minutter alt ettersom hvor store gulrøttene er.
Kjør suppen glatt i en blender eller med hjelp av en stavmikser.
Smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.
Server suppen i skåler og topp med finskivede gulrøtter, vårløk, frisk koriander og finrevet limeskall.
Denne suppen var bare såååå nydelig !
Vi elsket de gode magiske smakene,så denne blir nok en favoritt hos oss !
Tusen takk for inspirasjon.
Blir å følge deg videre.
Denne suppe er nydelig.
Denne suppen var bare såååå nydelig !
Vi elsket de gode magiske smakene,så denne blir nok en favoritt hos oss !
Tusen takk for inspirasjon.
Blir å følge deg videre.
Så hyggelig å høre at det smakte ❤️