ANNONSE

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk

På kalde, mørke vinterdager er det ingenting som smaker bedre enn en fargerik, fløyelsmyk gulrotsuppe med litt futt.

Denne oppskriften er midt i blinken. Enkel å lage, god på smak. Om du vil ‘stæsje’ den litt kan du gjøre som jeg har gjort her og toppet suppen med noen fine skiver gulrøtter, litt frisk koriander og vårløk. Litt finrevet limeskall er også med.

Brød er selvsagt alltid godt til, prøv gjerne en eltefri variant eller server litt naanbrød til. 

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk

Suppen fungerer fint som en forrett eller hovedrett.

Er du glad i gulrotsuppe kan du også ta en titt på disse oppskriftene:

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk – 4 porsjoner

ingredienser
Gulrotsuppe
  • 1 løk, grovhakket
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • ca.4cm ingefær, grovhakket
  • 1 rød chili, grovhakket (fjern frø)
  • ca. 600g gulrøtter, i skiver
  • 2 ts karripulver
  • 1 boks à 400g kokosmelk
  • 8dl grønnsaksbuljong
  • olje til steking
  • salt, pepper
Garnityr
  • fine skiver gulrøtter
  • frisk koriander
  • fine skiver vårløk
  • saft og finrevet skall av lime
fremgangsmåte

Tips : om ikke du ønsker å bruke tid på å grovhakke løk, hvitløk, ingefær og chili kan du ha de opp i en foodprocessor og kjøre den til de er finhakket.

Stek løk, hvitløk, ingefær og chili i litt olje i en gryte over  middelsvarme til mørt. Dryss karripulver over, tilsett gulrøttene og stek noen minutter til.

Rør inn kokosmelk og buljong og la det koke opp. La suppen småkoke til gulrøttene er møre. Dette kan ta 10 – 20 minutter alt ettersom hvor store gulrøttene er.

Kjør suppen glatt i en blender eller med hjelp av en stavmikser.

Smak til med salt og pepper og ev. litt limesaft.

Server suppen i skåler og topp med finskivede gulrøtter, vårløk, frisk koriander og finrevet limeskall.

Krydret gulrotsuppe med kokosmelk

Håper det smaker!

 

Kommentarer

  1. Reply Ukesmeny uke 8 – Hverdagsfint 18. februar 2018

    […] Mandag: Gulrotsuppe med kokosmelk […]

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »