Her er den endelig – oppskriften på challah, eller vidunderbrødet som jeg har døpt den. Fordi den er vidunderlig god selvsagt…
Jeg beklager at det har tatt sin tid fra når jeg lagde den på Instagram stories til oppskriften og bildene kom på bloggen. Jeg vet virkelig ikke hvordan tiden forsvinner hele tiden.
Eller, jeg vet jo selvsagt hva som er grunnen til at det stort sett alltid tar litt tid fra når jeg lager noe til den kommer på bloggen. Det er den fordømte terskelen. Jeg elsker alt ved jobben min, bortsett fra å måtte sette meg ned og skrive. Lage mat, handle, vaske opp, teste nye oppskrifter, være på sosiale medier, dra på kundebesøk, sitte i møter, fotografere, style – alt er morsommere enn å sette seg ned og skrive. Til og med regnskap. Sånn, nå har du kanskje en anelse hvor mye krefter som må til for å få meg til å sette meg ned og skrive.
Men, det er somå dra på trening (for de som ikke liker trening da). Det skal enormt mye til (for meg) å sette i gang, men når det først er gjort er det en god følelse. Ha! Se der, jeg klart å sammenligne trening med å skrive ned oppskrifter. Ikke verst…
La meg hente meg selv litt inn igjen her, for det var challah vi skulle snakke om.
Challah er et tradisjonelt jødisk flettebrød. Den er litt søt, fyldig og egner seg veldig godt til frysing. Brødet holder seg saftig lenge, men skulle den tørke litt ut er det bare å sette skiver i brødristeren for en rask og effektiv oppfriskning.
Lag gjerne arme riddere med et par dager gammalt challah eller prøv deg på denne deilige desserten.
Dette er virkelig det beste hvetebrødet du kan lage!
Oppskriften såg fristende ut!! – men hvor mange egg skal det i deigen? Jeg finner ikke det i ingredienslisten…
hei Kathrine! Skrekk og gru, jeg har glemt egg i ingredienslisten. Korrigert nå – det skal være 2 egg 🙂
God bakst!
ina
Dette så godt ut, tenkte å prøve. Men; hvor mye egg i selve brødet? Finner egg kun i ingrediensene for pensling.
Ja, sorry Ingrid, ser at jeg har glemt egg i ingredienslisten. Det skal være 2 stykker og det er korrigert nå. Takk for at du sa fra!
God bakst!
ina