Det er straks vaffeldagen og jeg benytter anledningen til å legge ut en ny oppskrift på vafler. Disse har jeg kalt for litt sunnere, grove vafler med ost og skinke.
Om du velger å ha med ost og skinke (og vårløk) er helt opp til deg, vaflene kan lages uten også.
Disse vaflene er helt supre på mange måter. For det første er de lettvint å lage. Jeg pleier å blande sammen flere porsjoner av det tørre og oppbevare det i et stort glass med instruks om hva som må gjøres videre. Halve jobben er altså allerede gjort.
Vil du slippe å smelte smør/margarin kan du bruke flytende. Da sparer du et steg og kan lett blande samme det våte i et målebeger for så å røre det inn i det tørre. Så enkelt er det altså!
Setter du frem miksen slik at den er lett tilgjengelig kan det hende at andre vil ta initiativ til å lage og steke vafler, og vipps så har du delegert den jobben. Bare et lite tips altså.
Som sagt så er ost og skinke (og vårløk) valgfritt, men om du velger å ha det med får du vafler som er et måltid i seg selv. Og hvem liker ikke smeltet ost? Dette blir jo i grunnen en (bedre) variasjon på et ostesmørbrød med skinke.
Om ikke vaflene spises med det samme kan de raskt friskes opp med en tur innom brødristeren. Vaflene kan også fryses. Skal du ha noe raskt, sunt og mettende å spise er det bare å fiske frem en vaffel fra frysen og sette den i brødristeren til tining og oppvarming. Yum!
Jeg trenger sikkert ikke å nevne at vaflene også er ypperlig som matpakke……
God vaffeldag!
Lyst på ‘vanlige’ vafler? Sjekk ut denne oppskriften!
Nam! Takk for oppskrift, vaflene er om the making as we «speak»
Håper de smakte Cynthia!