Litt sunnere, grove vafler (med ost og skinke)

Litt sunnere, grove vafler

Det er straks vaffeldagen og jeg benytter anledningen til å legge ut en ny oppskrift på vafler. Disse har jeg kalt for litt sunnere, grove vafler med ost og skinke.

Om du velger å ha med ost og skinke (og vårløk) er helt opp til deg, vaflene kan lages uten også.

Disse vaflene er helt supre på mange måter. For det første er de lettvint å lage. Jeg pleier å blande sammen flere porsjoner av det tørre og oppbevare det i et stort glass med instruks om hva som må gjøres videre. Halve jobben er altså allerede gjort.

Vil du slippe å smelte smør/margarin kan du bruke flytende. Da sparer du et steg og kan lett blande samme det våte i et målebeger for så å røre det inn i det tørre. Så enkelt er det altså!

Setter du frem miksen slik at den er lett tilgjengelig kan det hende at andre vil ta initiativ til å lage og steke vafler, og vipps så har du delegert den jobben. Bare et lite tips altså.

Som sagt så er ost og skinke (og vårløk) valgfritt, men om du velger å ha det med får du vafler som er et måltid i seg selv. Og hvem liker ikke smeltet ost? Dette blir jo i grunnen en (bedre) variasjon på et ostesmørbrød med skinke.

Om ikke vaflene spises med det samme kan de raskt friskes opp med en tur innom brødristeren. Vaflene kan også fryses. Skal du ha noe raskt, sunt og mettende å spise er det bare å fiske frem en vaffel fra frysen og sette den i brødristeren til tining og oppvarming. Yum!

Jeg trenger sikkert ikke å nevne at vaflene også er ypperlig som matpakke……

Litt sunnere, grove vafler

God vaffeldag!

Lyst på ‘vanlige’ vafler? Sjekk ut denne oppskriften!

Litt sunnere, grove vafler (med ost og skinke) – 5 store plater

ingredienser
Vafler
  • 150g siktet hvetemel
  • 100g sammalt hvete, grovmalt
  • 50g lettkokte havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl melk
  • 100g smør eller margarin
  • 3 egg
fyll
  • 200g revet ost
  • 150g skinke i terninger
  • 3 vårløk i skiver
fremgangsmåte

Bland hvetemel, sammalt hvete, havregryn, bakepulver og salt i en bolle.

Smelt smør eller margarin og la det avkjøle noe.

Ha melk, smør/margarin og egg i et målebeger og rør sammen.

Hell det våte i det tørre og rør sammen. La røren svelle i 20 minutter.

Varm opp vaffeljernet. Hell oppi røre og topp generøst med ost, skinke og vårløk. Lukk vaffeljernet og stek vaffelen. Ta gjerne en titt på hvordan jeg steker vafler i videoen i dette innlegget. 

Ha vaflene over på en rist og la de avkjøle noe.

Litt sunnere, grove vafler

Vaflene kan gjerne serveres mens de fortsatt er varme. Alternativt kan du la de avkjøle helt og varme de opp igjen i brødristeren.

Litt sunnere, grove vafler

Tips – vaflene kan gjerne fryses. Ta de ut og la de tine på kjøkkenbenken, før du frisker de opp med en rask tur i brødristeren eller varm ovn. Har du hastverk kan du også legge de direkte i brødristeren.

Kommentarer

  • Reply Cynthia 25. mars 2018

    Nam! Takk for oppskrift, vaflene er om the making as we «speak»

    • Reply Mat På Bordet 1. april 2018

      Håper de smakte Cynthia!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »