Dette er suksesskake (eller gulkake som det visst også er kjent som) slik du aldri har sett det før!
I serien, «Ina gjør en vri på klassikerne» (se hva jeg har gjort med Fyrstekake og Verdens beste/Kvæfjordkake) er det nå kommet til suksesskake! Og siden den gule kremen er kjennetegnende for kaken, passer det fint å publisere denne varianten nå i påsketiden.
Når det er sagt, så er ikke suksesskake begrenset til servering i påsken, dette er kake som kan passe når som helst, hvor som helst.
Suksesskake serveres vanligvis som kake. Man kan si at jeg har laget suksessmuffins, men jeg vil heller argumentere for å kalle de for minikaker. Ja, de er stekt i muffinsform, men det var mer av praktiske årsaker enn noe annet (jeg var for lat til å smøre muffinsformen). Papirformene kan du sløyfe om du ønsker, men pass da på at du smører muffinsbrettet ditt godt. Alternativt kan bunnen også stekes i friform på en bakeplate, men da mister du noe av kontrollen på formen på kakene.
I tillegg til å endre presentasjonen av kaken, har jeg også tatt det et hakk videre og ristet mandlene. Rister du mandlene til de er lyse brune på innsiden og enda brunere på utsiden, får du frem dybden i mandelsmaken. De smaker rett og slett mer mandel. Og en bunn som smaker mandel, med den sarte, gule kremen på toppen er bare en vinn-vinn situasjon.
Som du ser har jeg også toppet det hele med jordbær. Dette er selvsagt valgfritt. Bruk gjerne andre bær om du ønsker eller hva med å prøve noe litt eksotisk? Toppe de med pasjonsfrukt for eksempel. Eller granateplekjerner.
Nå som vi nærmer oss påske er det fritt frem for å bruke påskeegg som pynt!
Jeg har også noen praktiske tips til deg. Bunnene kan fryses. Det vil si at du kan lage de på forhånd, fryse de, la de tine på kjøkkenbenken og toppe de med krem når det passer.
Kremen kan også lages en dag i forveien og oppbevares kjølig (gjerne i sprøytepose allerede). Pynt bunnene med krem når du har ro og fred, dette er nemlig noe du kan kose deg med. Jeg er ingen kløpper når det kommer til bruk av sprøytepose og øvde meg et par ganger på bakebrettet før jeg begynte å pynte bunnene. Det er rikelig med krem for å dekke alle bunnene, så ikke vær redd for å bruke litt av den på litt øvelse. Ønsker du ikke å bruke sprøytepose kan du legge en klatt av krem på bunnen og spre det pent til en topp med kniv.
Da er det bare å håpe på at du vil prøve deg på ‘min’ vri. Gjør du det kan du gjerne sende meg bilde av sluttresultatet på Instagram eller Facebook. Jeg vil gjerne se! ♥ Tag bilder med @matpaabordet, da er det lettere for meg å finne de.
Hei, hvor mange muffinsformer holder denne oppskriften til?
12 stykker – det står i oppskriften 🙂
God bakst!
Hvor mye av mandelbunnen har du i formene?
Jeg fordeler mandelbunnen jevnt i 12 former – se gjerne bilde i fremgangsmåten 🙂
ina
Kan den gule kremen fryses?
Ja, det kan den Anita 🙂
Disse så sykt gode ut. Må testes snart 🙂
Det må du gjøre Anita 🙂
Hei! Eg får sikkert 20stk. Og da syns eg at formene er bra fulle
Hei Katrine
Oi – det var mange!
Antall kaker er nok avhengig av hvor fulle formene er – men, det er kanskje bare positivt at det ble litt flere? 🙂
hilsen
ina