Annonse
Bli med meg til Madrid

Quiche Lorraine med filodeig

Quiche Lorraine med filodeig

Quiche Lorraine med filodeig

Quiche Lorraine er en klassiker og her får du vite hvordan du kan lage den på en super lettvint måte!

Det er nemlig paideigen som er en snublesten for mange. Det krever litt tid å lage, den skal gjerne hvile litt i kjølsekapet før bruk og den skal gjerne forstekes slik at den ikke blir seig og deigete.

Du kan selvsagt kjøpe paideig, men min erfaring er at den ikke er særlig god. Jeg venter spent på at en eller annen bakeri finner ut at det hadde vært en lur idé å selge fersk paideig. Inntil da  foretrekker jeg å bruke er filodeig som en ‘quick fix’.

Filodeig finner du i kjøledisken i litt større matvarebutikker og finnes også i innvandrerbutikker. Det som er viktig å passe på når man jobber med filodeig er at den ikke tørker ut. Fukt gjerne et rent kjøkkenhåndkle og legg den over filodeigen for å holde den fuktig.

Hvor mange lag med filodeig du ønsker å bruke er litt opp til deg. Jeg bruker 6-8 ark i denne oppskriften, men bruk hele pakken om du vil.

Quiche Lorraine med filodeig

Glad i paier og synes det var lurt å bruke filodeig? Sjekk ut disse oppskriftene også:

Quiche Lorraine med filodeig – 6-8 porsjoner

ingredienser
  • 150g bacon i terninger
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 egg
  • 200 ml fløte
  • 100g revet ost, helst gruyère men andre oster funker også
  • 2 ss finhakket gressløk
  • salt, pepper
  • 6-8 ark filodeig
  • ca. 20g smeltet smør eller margarin til pensling
fremgangsmåte

Quiche Lorraine med filodeig

Ovn temp. 180° C

Stek bacon i tørr stekepanne. Baconet bør slippe nok fett under steking slik at du ikke må tilsette mer.  Ha opp i løk og hvitløk og stek til løken er myk. La det avkjøle noe.

Rør egg sammen med fløte og tilsett ost og dill. Kvern litt salt og pepper over blandingen og rør inn.

Smør paiformen med litt smør eller margarin. Legg et ark filodeig i formen og press lett ned. Pensle arket med smør/margarin og fortsett med filodeig og pensling til alle ark er brukt.

Klipp eller skjær bort deigen som henger over kanten.

Fordel bacon og løken i formen og hell over eggblandingen. Sett paien i forvarmet oven og stek i 20-25 minutter, til gjennomstekt.

Quiche Lorraine med filodeig

Paien kan serveres rett fra ovnen, lunkent eller helt avkjølt.

Håper det smaker!

Kommentarer

  • Reply Maryam 12. juni 2018

    Dette er så godt! Bare en liten ting: du har glemt å liste opp dill under ingrediensene :). Tusen takk for kjempegode oppskrifter! Nam!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »