Asiatisk inspirert nudelsalat med krabbe

Asiatisk nudelsalat med krabbe

Jeg kjøpte et nett med krabbeklør forleden og etter en rask spørrerunde på Instagram stories falt valget på en asiatisk inspirert nudelsalat med krabbe.

Jeg gikk litt mot strømmen, for de fleste forslag gikk ut på å lage pepperkrabbe. Også veldig godt, og om det skulle friste kan du finne oppskrift på det her. 

Litt tid tar det å rense klabbeklør, men sett på litt god musikk og bare sett i gang. Vær nøye og dobbelsjekk gjerne krabbekjøttet for skall før du blander det i salaten.

Det er i grunnen ingen regel her for salaten (som med salater flest). Ha gjerne flere eller andre grønnsaker i salaten enn det jeg har angitt i oppskriften – bruk gjerne opp rester. Tenk farge når du lager salaten, den er ekstra fristende når den er fargerik.

Avokado (ikke så veldig asiatisk) kom som en ettertanke – den var moden og måtte brukes. Dessuten er avokado godt til alt – synes jeg… Og så sparte jeg på noen krabbeklør for jeg synes det gjorde seg fint til salaten og jeg gikk rett og slett litt lei…

Asiatisk nudelsalat med krabbe

Er du glad i nudelsalat kan du gjerne også prøve denne med kylling. (annonse) eller denne med reker. 

Asiatisk inspirert nudelsalat med krabbe – 4-6 porsjoner

ingredienser
salaten
  • 1 kg krabbeklør, renset (gir ca. 250g krabbekjøtt)
  • ca. 200g glasnudler, tilberedt etter pakkens anvisninger
  • 1/2 agurk i tynne skiver eller strimler
  • 2 gulrøtter i tynne skiver eller strimler
  • 3 vårløk i tynne skiver eller strimler
  • en god håndfull frisk koriander, grovhakket
  • ca. 50g spinatblader, strimlet
  • spirer (valgfritt)
dressing
  • 4 ss fiskesaus
  • 4 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts sesamolje
tilbehør
  • avokado i skiver eller terninger
  • frisk koriander
  • vårløk i fine skiver eller strimler
  • lime i båter
fremgangsmåte

Asiatisk nudelsalat med krabbe

Ha alle salatingrediensene i en stor bolle. Klipp gjerne glassnudlene litt ned i størrelse for å gjøre det lettere å spise.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten. Bland godt, gjerne med hendene.

Fordel salaten i dype tallerkner med avokado, ekstra krabbeklør og limebåter. Strø til slutt frisk koriander og vårløk på toppen.

Asiatisk nudelsalat med krabbe

Håper det smaker!

 

Kommentarer

  • Reply Julie 27. april 2018

    Mmm, ser veldig godt ut!

    • Reply Mat På Bordet 1. mai 2018

      Tusen takk Julie ❤️

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »