Pasta med pesto – middag på 15 minutter!

pasta med pesto

Det finnes nesten ikke enklere middag enn pasta med pesto!

Pestoen lager du aller helst selv, det går raskt, og så har du ekstra til å smøre på brødskiva neste dag. Dessuten får du flottere farge og bedre smak på pestoen du lager selv i motsetning til den du kjøper i butikken. Billigere er det og.

Denne pastaen lages med spinat og har figurert på bloggen her før. Om ikke du vil lage den med spinat er det ikke noe problem å lage den med basilikum. Det er heller ikke noe i veien med å blande litt grønt. Har jeg litt urter til overs (basilikum, koriander, persille) har jeg gjerne det også oppi med spinatblader. Det gir veldig god smak.

Lurer du på hva annet man kan lage med pesto kan du ta en titt på disse oppskriftene:

Pasta med pesto – 4- 6 porsjoner

ingredienser
  • 200g frisk spinat (en stor pose)
  • 1 - 2 hvitløksfedd
  • 50g revet parmesanost
  • 50g pinjekjerner, ristet
  • 1.5dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 400g pasta
  • 20 cherrytomater i skiver
fremgangsmåte

Lag spinatpestoen. Ha de fem første ingrediensene i en food processor eller blender og kjør til en jevn, fin blanding. Alternativt kan du bruke stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ha pestoen i et glass med lokk og oppbevar den i kjøleskapet om den ikke skal brukes med en gang.

Kok pastaen al dente, dvs med litt bit. Sett en kopp med pastavann til side og hell av resten.

Ha pastaen i en stor bolle og bland med noen spiseskjeer pesto. Bruk litt av pastavannet hvis du synes det blir litt tørt.

Ha pastaen i skåler og pynt med tomater. Kvern godt med pepper og strø litt parmesan på toppen.

Server med resten av pestoen.

pasta med pesto

 

Kommentarer

  • Reply Elin Tove 20. juni 2024

    Lagde denne i dag med spinat fra hagen Kjempegod

  • Reply Julie Henriksen 10. mai 2018

    Herlig med de sterke fargene fra pestoen og cherrytomatene!

    Selv pleier jeg å lage tilsvarende med skivet sjampinjong som jeg steker sammen med tomatene, hvitløk og gjerne spinat. (Må innrømme at jeg kjøper ferdig-pesto) Kjempegodt!

    • Reply Mat På Bordet 14. mai 2018

      hei Julie

      Hørtes godt ut det og!

      ina

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »