Det er selvsagt opp til deg om du vil lage en rund eller firkant pai, men denne oppskriften bør prøves uansett hvilken form du bestemmer deg for.
Pai med purre og soltørkede tomater er nemlig fantastisk godt. Bruk gjerne soltørkede tomater som har ligget i en smaksatt olje (urter og hvitløk for eksempel), det gir god smak på paien. Masse purre er det i paien og. Ikke bli forskrekket over hvor mye det er når du har skjært det opp, det faller sammen under stekingen og vil ikke virke så overveldende mye lengre. Vær tålmodig når du steker purre, den skal stekes over svak varme slik at den ikke får farge.
Paien er uten kjøtt, men om du ønsker det kan du gjerne bruke bacon eller skinketerninger.
La gjerne paien avkjøle et kvarterstid når du har tatt den ut av ovnen slik at den får satt seg. Du kan også la den avkjøle helt og servere den lunken eller kald. God dagen etter er den også. Skjær den i porsjoner (det går da fortere å varme den opp) og sett i varm ovn en ti minutters tid.
Server med en salat med en syrlig vinaigrette eller en rømmedressing. Da får du en ordentlig god måltid.
Lag paideigen. Ha hvetemel, kruskakli, salt og smør eller margarin i en food processor og kjør til du har en smulelignende blanding. Ha opp i egget og kjør på puls til du ser at deigen begynner å komme sammen. Ser den litt tørr ut kan du tilsette litt iskaldt vann.
Hell den smuldrete deigen over på benken og arbeid den lett og raskt sammen til en sammenhengende deig. Form til en ball og press den lett ned til en sirkel. Strø litt mel på benken og rull deigen ut til en stor firkant som er stor nok til å dekke bunnen av paiformen din og kanten. Min form målte ca. 25x35cm.
Løft deigen forsiktig av benken og legg den i formen. Press deigen godt oppover kanten og skjær av overflødig deig. Dekk til med plastfolie og sett kjølig.
Lag fyllet. Stek purre over svak varme til den er myk og medgjørlig. Dette tar gjerne 10-15 minutter. La det avkjøle.
Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og rør inn purre, soltørkede tomater og fetaost.
Hell fyllet i formen og dekk med aluminiumsfolie. Sett paien i forvarmet ovn og stek i 50 minutter med folie. Fjern folien og stek videre i 10-15 minutter.
Ta paien ut av ovnen og la det avkjøle 10-15 minutter før servering.
Kruskakli er kjekt å ha om du baker mye brød, rundstykker, paibunner, pizz, og så videre. Også godt i grøt om du vil øke innhold av kostfiber…
Det skal nemlig ikke så mange gram til for å få litt grovere bakst. I dette tilfellet, så regnes bunnen som halvgrov bare ved å bruke 20 kruskakli.
Bruker du ikke kruskakli, kan du erstatte med hvetemel. Her må du dog se det litt an hvor mye du trenger. Begynn med 20g og øk på om det trengs.
hilsen
ina
Jeg har nå laget denne pai minst 10 ganger, min mann er ikke så vill med feta så jeg har brukt mozzarella. Det går også fint. Uansett en fantastisk lekker pai. Jeg bruker kokt skinke i.
Hei, hva kan jeg bruke istedetfor kruska kli? Grenser for hvor mye sære ting jeg kan ha i kjøkkenskapene..
Kruskakli er kjekt å ha om du baker mye brød, rundstykker, paibunner, pizz, og så videre. Også godt i grøt om du vil øke innhold av kostfiber…
Det skal nemlig ikke så mange gram til for å få litt grovere bakst. I dette tilfellet, så regnes bunnen som halvgrov bare ved å bruke 20 kruskakli.
Bruker du ikke kruskakli, kan du erstatte med hvetemel. Her må du dog se det litt an hvor mye du trenger. Begynn med 20g og øk på om det trengs.
hilsen
ina
Jeg har nå laget denne pai minst 10 ganger, min mann er ikke så vill med feta så jeg har brukt mozzarella. Det går også fint. Uansett en fantastisk lekker pai. Jeg bruker kokt skinke i.