ANNONSE

Potetsalat med vinaigrette

Potetsalat med oliven og vinaigrette

Potetsalat kommer i mange varianter så dette er ikke den først og blir heller ikke den siste potetsalaten å finne på bloggen.

Denne potetsalaten er inspirert av middelhavet med oliven, kapers og soltørkede tomater. Sardiner hadde heller ikke vært dumt, har du en liten boks stående så bruk de i salaten. Og er du ikke glad i det ene eller det andre så er det bare å sløyfe det.

Jeg har brukt små nypoteter til salaten, men hvilken som helst kokefast potet (Amandine, Beate, Asterix, osv) vil egne seg. Er de store skjære du de i mindre biter, er de små kan det holde at de deles i to etter koking.

Jeg liker også å beholde skallet på. Vask de godt, skrubb de gjerne om de er veldig skitne og skjær bort ev. sår. Kok potetene (skru ned varmen når vannet begynne å koke, det skal ikke fosskoke) til de er møre ca. 15 minutter.

En ting til jeg liker å gjøre med potetsalater, er å blande fortsatt lunkne poteter med vinaigretten. Potetene trekker til seg vinaigretten og blir svært så smakfull. La gjerne potetsalaten stå noen timer før servering, eller lag den dagen i forveien. Lager du den dagen i forveien skal den oppbevares i kjøleskapet. Ta potetsalaten ut av kjøleskapet noen timer før servering slik at den kan komme tilbake til romtemperatur.

Potetsalat med oliven og vinaigrette

Har du lyst på en annen type potetsalat kan du gjerne prøve en av disse:

Potetsalat med vinaigretter – 6-8 porsjoner

ingredienser
Potetsalat
  • 1 kg små nypoteter
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • 4 ss grovhakket persille
  • 2 ss soltørkede tomater i olje, grovhakket
  • 2 ss kapers
  • 100g oliven
Vinaigrette
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 2 dl olivenolje
  • 2 ts dijonsennep (grov el. fin)
  • 1/2 hvitløksfedd, finrevet
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
fremgangsmåte

Potetsalat med oliven og vinaigrette

Kok potetene i saltet vann til de er møre. Hell av vannet og skjør de i mindre biter så snart de er avkjølt nok til å kunne håndteres.

Forbered resten av potetsalat ingrediensene mens potetene koker og ha de i en stor bolle.

Lag dressingen. Bland eddik med olje, sennep,hvitløk, salt og pepper. Smak ev. til med mer salt og pepper.

Bland lunkne poteter med resten av salatingrediensene og vinaigretten. Smak til med salt om nødvendig.

Potetsalat med oliven og vinaigrette

Salaten er deilig som tilbehør til grillmat eller som del av et koldtbord. Rester smaker like godt, om ikke bedre, dagen etter.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »