Potetsalat kommer i mange varianter så dette er ikke den først og blir heller ikke den siste potetsalaten å finne på bloggen.
Denne potetsalaten er inspirert av middelhavet med oliven, kapers og soltørkede tomater. Sardiner hadde heller ikke vært dumt, har du en liten boks stående så bruk de i salaten. Og er du ikke glad i det ene eller det andre så er det bare å sløyfe det.
Jeg har brukt små nypoteter til salaten, men hvilken som helst kokefast potet (Amandine, Beate, Asterix, osv) vil egne seg. Er de store skjære du de i mindre biter, er de små kan det holde at de deles i to etter koking.
Jeg liker også å beholde skallet på. Vask de godt, skrubb de gjerne om de er veldig skitne og skjær bort ev. sår. Kok potetene (skru ned varmen når vannet begynne å koke, det skal ikke fosskoke) til de er møre ca. 15 minutter.
En ting til jeg liker å gjøre med potetsalater, er å blande fortsatt lunkne poteter med vinaigretten. Potetene trekker til seg vinaigretten og blir svært så smakfull. La gjerne potetsalaten stå noen timer før servering, eller lag den dagen i forveien. Lager du den dagen i forveien skal den oppbevares i kjøleskapet. Ta potetsalaten ut av kjøleskapet noen timer før servering slik at den kan komme tilbake til romtemperatur.
Har du lyst på en annen type potetsalat kan du gjerne prøve en av disse:
Jeg har nok av ingrediensene hjemme til å lage denne, og den ser god ut.